wall-street-ouvre-en-tres-leger-repli
39.807,37
  • -
  • -

L'optimisme ha tornat a Wall Street. Després de trencar aquest dimarts amb tres sessions consecutives en verd i tancar en negatiu, els tres índexs mostren clares pujades aquest dimecres (Dow: +0,8%; S&P 500: +0,82%; Nasdaq: +0,85%). El mercat espera el que pugui dir la Reserva Federal (Fed) a partir de les 20:00 hores, quan publicarà les actes de l'última reunió, durant la qual va decidir reduir els tipus d'interès per primera vegada en més d'una dècada.

Tot i que els inversors sempre estaran atents a qualsevol pista en relació a les polítiques monetàries, en aquest cas pot afectar menys als mercats, ja que estaran més pendents del discurs que el president de la Fed, Jerome Powell, donarà divendres a Jackson Hole, on sí que podrà donar alguna informació sobre els propers passos del banc central nord-americà per impulsar el creixement.

Des de l'última reunió de la Fed, les tensions comercials entre els EUA i la Xina han empitjorat, cosa que se suma als riscos econòmics. El president Donald Trump ha admès per primera vegada que els aranzels a les importacions xineses poden tenir un impacte negatiu en l'economia dels EUA a curt termini, tot i que ha assenyalat que la seva "línia dura" és necessària i valdrà la pena a llarg termini. És a dir, que té intenció de mantenir la seva disputa amb Pequín malgrat les amenaces de recessió.

Com destaquen en Bloomberg, les declaracions de Trump són contradictòries. D'una banda, diu que està obert a possibles accions per evitar una recessió mentre que d'altra suggereix que aquestes accions no són necessàries ja que no s'acosta una recessió. "Hi ha preocupacions sobre la desacceleració, però els bancs centrals globals apunten a deslligar estímuls i això està ajudant al sentiment", afirmen en Rabobank.

Durant els primers compassos, al Dow Jones només baixen les accions de Disney (-0,5%). Mentre que Walmart, la major cadena de distribució minorista dels Estats Units, ha presentat davant el Tribunal Suprem de l'Estat de Nova York una demanda contra Tesla Energy Operations, la divisió d'energies renovables de Tesla anteriorment coneguda com SolarCity, a la qual acusa de "negligència greu" i incompliment de contracte, després que s'incendiessin els panells solars instal·lats en set de les seves botigues. Així, les accions de Tesla cedeixen un 2,4% al Nasdaq.

A nivell empresarial, aquest dimecres rendeixen comptes del segon trimestre Lowe's, Nordstrom i Target.

Per la seva banda, al mercat de deute, el rendiment del bo a 2 anys nord-americà puja fins a l'1,54%, mentre la rendibilitat del bo a 10 anys arriba a l'1,58%. Al mercat de divises, l'euro puja lleugerament, un 0,07%, fins a l'1,110 dòlars, mentre que al mercat de matèries primeres, els futurs del petroli West Texas avancen un 1,7%, fins als 57 dòlars.

Noticias relacionadas

contador