• El dòlar es revalora amb força enfront de l'euro i la lliura
  • General Electric cau un 0,35% després de conèixer la sortida de Buffett
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Wall Street es gira a la baixa després de protagonitzar una obertura amb lleus pujades. El Nasdaq és l'índex més baixista amb una reducció del 0,2%, seguit de l'S& P 500 que es deixa un -0,11% i el Dow Jones, un -0,06%.

  • 38.329,39
  • -
  • 1,0717$
  • 0,21%

Els futurs dels principals índexs de Wall Street pugen abans de l'obertura al voltant del 0,3%, després que ahir el Dow Jones s'anotés un 0,63% fins als 21.993,7 punts; Nasdaq, un 1,34% fins als 6.340,23 punts; i l'S&P 500, un 1% fins als 2.465,84 punts. Per la seva banda, el dòlar puja respecte a l'euro, de manera que l'euro/dòlar cau fins als 1,1741 dòlars, i es revalora amb més intensitat enfront de la lliura per la debilitat de la divisa britànica, davant la frenada de les pressions inflacionistes al Regne Unit durant el passat mes de juliol. Al mercat de matèries primeres, el petroli cotitza amb descensos de més del 0,5%, amb el Brent lleument per sobre dels 50 dòlars.

Així, les alces al mercat europeu, que cotitza amb pujades moderades, es traslladarien a l'altra banda de l'Atlàntic. També les de les borses asiàtiques, que van tancar amb revaloracions generalitzades que van aconseguir l'1% al Nikkei japonès. Als Estats Units, la principal referència macroeconòmica de la jornada són les vendes al detall, que registren al juliol la seva major alça en set mesos. El Departament de Comerç apunta que aquesta pujada es produeix a causa del creixement de les vendes de vehicles i l'augment del consum domèstic.

També s'ha conegut l'índex manufacturer NY Empire State, que és un indicador de la fabricació industrial de l'àrea de Nova York, que augmenta el seu nivell més alt en tres anys fins als 25,20 punts davant els 10 punts esperats.

A terreny empresarial, General Electric cotitza amb caigudes moderades en el 'premarket' un dia després que es conegués que Berkshire Hathaway, el gegantí braç inversor de Warren Buffett, sortís del gegant industrial durant el segon trimestre. Així mateix, Buffett va entrar en Synchrony Financial, empresa de la indústria de la targeta de crèdit, que es dispara al voltant del 4%.

No obstant això, durant els últims dies el protagonisme l'han acaparat les acusacions i amenaces entre Washington i Pyongyang. A les últimes hores la Xina ha confirmat que aplicarà les sancions de l'ONU al seu tradicional aliat, prohibint la importació de productes com carbó, ferro o marisc, i el primer ministre japonès, Shinzo Abe, ha demanat cooperació internacional per impedir que el règim de Pyongyang llanci els seus míssils. Trump, per la seva banda, ha insistit que el seu país està preparat per a un eventual enfrontament, i Corea del Nord diu igualment estar preparat per a un atac a l'illa de Guam si ho considera necessari, encara que afirma que espera que el mandatari nord-americà faci un pas enrere.

Noticias relacionadas

contador