article50 theresa may

El Regne Unit ha proposat a la Unió Europea mantenir una "unió duanera temporal" després del Brexit per afavorir una transició suau en l'intercanvi de mercaderies entre les parts, en un informe publicat aquest dimarts pel Ministeri per a la Sortida de la UE (DExEU, per les sigles en anglès).

  • 1,1716€
  • 0,33%

El Govern de Theresa May proposa mantenir una "unió duanera temporal" a partir de 2019 i, tot i que el document no indica data límit, el ministre per al Brexit, David Davis, ha aclarit que aquesta solució interina haurà d'haver conclòs per a les eleccions generals de 2022.

Downing Street esgrimeix que, d'aquesta manera, l'intercanvi comercial entre les parts transcorrerà sense majors obstacles fins que puguin arribar a un nou acord sobre la matèria, que serà ja el definitiu. En referència a això, el número Deu avança que la seva intenció és pactar amb la UE un acord duaner "extremadament senzill" o fins i tot una "relació" que mantingui lliure de traves comercials les fronteres.

PREOCUPACIÓ PEL "PRECIPICI"

"Tindrem un nou sistema duaner però arribarà tan sols uns mesos abans que ens n’anem (de la UE), per la qual cosa crec que serà molt millor si hi ha un breu període en què es mantenen els acords actuals", ha dit Davis en declaracions a la televisió britànica.

El ministre per al Brexit ha confessat que està preocupat pel "precipici" al qual s'enfrontarà el comerç britànic si arriba el 2019, data límit per al divorci entre Londres i Brussel·les, sense un pacte que substitueixi el règim duaner vigent. Aquest és el primer d'una sèrie d'informes que el Govern britànic publicarà durant els pròxims dies amb la seva proposta per al Brexit i sobre la "profunda i especial" relació que el país desitja mantenir amb el bloc comunitari un cop es produeixi la ruptura.

Noticias relacionadas

contador