• General Electric puja després de superar previsions amb els seus resultats
  • El petroli cau després que toqués ahir màxims des de 2014
Wall street america US USA signs

Vendes moderades en Wall Street després que els tres principal índexs de la borsa de Nova York aquest dijous tanquessin amb caigudes, llastats pel mal comportament d'Apple, Intel i els xips. Els resultats empresarials continuen aquesta setmana i els inversors estan atents al preu del petroli.

  • 38.239,66
  • -

Apple cau un 3% i és el principal llast per al Dow Jones, i amplia així la baixada del 2,8% que va registrar aquest dijous. Els inversors van penalitzar el valor per les febles previsions de Taiwan Semiconductor, que van llastrar el conjunt del sector de semiconductors als EUA. El fabricant de l'iPhone cau més del 6% en dues sessions i es deixa 56.000 milions de dòlars en capitalització borsària.

Pel que fa als resultats empresarials, aquest divendres ha estat el torn de General Electric. La companyia ha superat amb els seus compte les expectatives del consens d'analistes i puja més del 5%. GE ha registrat una pèrdua neta de 14 centaus per acció. Els ingressos totals del grup durant el primer trimestre van augmentar un 7% fins als 28.600 milions de dòlars. En termes ajustats, General Electric ha elevat el dividend a 16 centaus, respecte als 12 centaus previstos pels analistes.

“El primer trimestre és un pas endavant al nostre pla de 2018 i estem veient senyals de progrés en el nostre acompliment", ha afirmat el president i conseller delegat del grup, John Flannery.

A l'àmbit empresarial també cal parlar de la multa del Govern dels EUA a Wells Fargo amb 1.000 milions de dòlars. La multa ha estat per negligència en la seva gestió d'hipoteques i assegurances per a automòbils, segons han avançat avui els diaris The Washington Post i The Wall Street Journal. Aquesta sanció suposaria la major penalització a una entitat financera imposada sota la presidència de Donald Trump.

Aquesta setmana ha estat més calmada en relació als resultats empresarials, encara que hi han destacat els d'IBM o Bank of America. La setmana que ve, per contra, estarà plena de referències susceptibles de moure les borses, especialment perquè comencen els resultats de les tecnològiques amb més pes com Facebook. Caldrà veure si hi ha més novetats sobre els Estats Units i les seves relacions amb Rússia o la Xina.

El petroli també ha tingut un pes important aquesta setmana. El cru cotitza amb caigudes del 0,6% després de tocar màxims de 2014 aquest dijous. El barril de West Texas, de referència als EUA, cotitza amb caigudes del 0,6% fins als 67,9 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, de referència a Europa, cotitza amb la mateixa caiguda, però manté els 73 dòlars.

Donald Trump, president dels EUA, ha utilitzat la seva eina preferida per compartir les seves opinions per parlar del petroli. Trump ha assenyalat a Twitter sobre els alts preus del cru: "No seran acceptats!". Els preus del cru van arribar dijous a màxims des de juliol de 2015 fregant els 75 dòlars, després de la pressió de l'Aràbia Saudita i el descens en la producció liderada per l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli).

D'altra banda, aquest divendres parlaran diversos membres de la Reserva Federal dels EUA, entre els quals destaca la intervenció de Charles Evans, president de la Fed de Chicago. També intervindrà John Williams, president de la Fed de San Francisco.

A Europa, les borses cotitzen amb signe mixt, encara que amb moviments moderats. El problema a curt termini és que hi ha la possibilitat que les borses europees decideixin respirar una mica, tal com assenyala José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía. "Des de finals de març, (els índexs europeus) acumulen una pujada mitjana del 8%. I aquest moviment s'ha produït gairebé sense descansos", adverteix Rodríguez, afegint que aquesta circumstància deixa la porta oberta que, en qualsevol moment, "ens emportem un petit ensurt" que serveixi d'excusa per ajustar les pujades.

Al mercat de les divises, l'euro torna a caure contra el dòlar un 0,31%. D'aquesta manera, la divisa comunitària es canvia per 1,2307 dòlars.

Noticias relacionadas

contador