traders-wall-street-marches-bourse

Wall Street ha fet un tomb, i ara cotitza en negatiu després d'un petit rebot al moment de l'obertura i després de registrar la seva pitjor sessió des de fa gairebé dos anys, amb caigudes superiors al 3% per als índexs novaiorquesos (el Dow Jones es va desplomar més de 1.000 punts). El coronavirus preocupa més que mai després de la seva arribada a Itàlia i la seva expansió per l'Iran i Corea del Sud.

  • 37.775,38
  • -

Al front empresarial, cada cop són més les companyies que llancen un 'profit warning' per l'impacte del coronavirus Aquesta vegada, els ha tocat a United Airlines i Mastercard.

L'expansió del coronavirus a altres països "ens fa reajustar les nostres previsions de creixement per al 2020", reconeixen els estrategs de LPL Financial. "Podem veure descensos dels guanys empresarials i de les perspectives de creixement macro ràpidament", afegeixen.

Els analistes de Goldman Sachs han retallat la seva previsió del PIB estatunidenc per al primer trimestre fins al 1,2% des del 1,4%. "Els riscos estan clarament calculats a la baixa fins que es contingui el brot", ha comentat Jan Hatzius, economista en cap de Goldman. "Cada vegada més companyies contemplen possibles retallades de producció si les interrupcions de la cadena de subministrament persisteixen durant el segon trimestre o més endavant", ha afegit aquest expert.

"Les preocupacions pel coronavirus han afectat amb força els mercats, amb un abast més global pel temor a que no pugui ser contingut tan fàcilment com s'havia anticipat", afirma Joshua Mahony, analista d'IG. "Després d'aquestes vendes, s'ha produït una cerca d'actius refugi", afegeix aquest expert, sobretot cap a l'or i els bons.

A d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 1,5%, fins a 50,62 dòlars, mentre el mercat continua descomptant una menor demanda mundial a causa del coronavirus. Per part seva, l'unça d'or es corregeix un 1%, fins a 1.658 dòlars, després de marcar màxims de set anys vora els 1.700 dòlars aquest dilluns.

A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa en un 1,37% i la del bo a 2 anys en un 1,24%, mentre la del bo a 3 mesos es manté en un 1,53%. Finalment, l'euro es devalua un 0,12% i es canvia a 1,0839 dòlars, després de marcar recentment mínims de tres anys en $1,0775.

Els futurs sobre els fons federals americans han duplicat la probabilitat d'una rebaixa de tipus al març per part de la Fed fins al 23% des de l'11% del passat divendres. I per a la reunió d'abril, n'han augmentat la probabilitat fins al 45% des del 36%. Tal com estan les coses, els bons estan anticipant com a mínim una forta desacceleració econòmica a curt termini, a l'espera de com evolucioni la crisi del coronavirus durant les pròximes setmanes.

FIGURA BAIXISTA AL DOW JONES

Per anàlisi tècnica, el Dow Jones ha perforat el suport clau del curt termini, situat en 28.169 punts. "Molt de compte amb la confirmació de l'abandó d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient la formació d'un doble sostre pels voltants dels 29.500 punts", afirma César Nuéz, analista de Bolsamanía.

"Aquesta figura és de canvi de tendència, i podria acabar per arrossegar la cotització de l'índex fins al nivell dels 27.325 punts. No tornarem a veure un senyal de fortalesa del selectiu mentre que segueixi cotitzant per sota dels 29.000 punts", afirma aquest expert.

Noticias relacionadas

contador