ep wall street bolsa de valores
TWITTER - Archivo

Wall Street rebota un 2% després del festiu del dilluns i els guanys del 3% de la setmana passada. L'enèsima candidata a tenir un vaccí contra el coronavirus, Novavax, es dispara un 24% després d'anunciar que ha iniciat el seu assaig clínic en humans. La setmana passada, va ser la biotecnològica Moderna la que va insuflar esperances al mercat. Setmanes abans, va ser Gilead. Molt important per anàlisi tècnica, l'S&P 500 està superant la important resistència dels 2.950- 3.000 punts.

  • 39.807,37
  • -

Els EUA continuen immersos en la seva reobertura. L'activitat econòmica del país es continua recuperant, amb més i més estats tornant a obrir les seves portes. Les aerolínies es desmarquen amb un avanç del 7%, igual que les hoteleres (+9%) i altres valors que surten guanyant amb l'arribada de la nova normalitat.

"El mes vinent coneixerem els resultats dels test d'estrès a la banca, si el rebot del petroli és sostenible, i si podem evitar un rebrot del virus", apunten els analistes de Wells Fargo. "Si les coses surten bé, esperem una reordenació cap a sectors com les 'small caps', valors cíclics i inversions 'value'".

A nivell econòmic, l'Índex d'Activitat de la Fed de Chicago ha baixat a l'abril fins a -16,74 punts des del -4,97 de març. A més, l'Índex de preus d'habitatge Case/Shiller va pujar al març un 3,9%, per sobre del 3,4% anticipat.

"La recuperació no tindrà forma de V, sinó una U molt gran. És a dir, baixem molt, molt bruscament i després, a mesura que l'impacte del virus comença a passar i l'activitat torna gradualment, comencem la recuperació. No hi ha un repunt immediat, sinó una tendència alcista gradual a l'economia", afirma Dan Fuss, gestor de fons de Loomis Sayles.

El nombre de casos de coronavirus als EUA supera ja 1,6 milions de contagis i 97.000 morts. Precisament, aquest dimarts es reobrirà el parquet de la bossa novaiorquesa després de romandre dos mesos tancat. Un altre focus important per als inversors està sent el retorn de la guerra comercial, amb els EUA amenaçant Pequín amb sancions per la seva gestió a Hong Kong.

A d'altres mercats, el petroli West Texas puja un 4%, fins a 34,58 dòlars, per la previsió d'un repunt de la demanda a nivell global. A més, l'unça d'or cau un 0,6%, fins a 1.724 dòlars, mentre l'euro es revalora un 0,6% i es canvia a 1,0965 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys repunta lleugerament fins al 0,70%.

A nivell tècnic, l'S&P 500 té una important resistència al "buit baixista setmanal de 2.972 punts", zona que està actuant com a resistència des dels màxims d'abril. El principal indicador mundial cotitza a 3.000 punts. Superar amb claredat aquesta resistència li obriria el camí per tornar a buscar el seu màxim històric de febrer, a 3.393,50 punts, però no fer-ho pot suposar un nou tram baixista a curt termini.

Noticias relacionadas

contador