dl facebook
Pixabay/Sharecast

Wall Street anticipa guanys molt moderats a l'espera dels resultats de les grans tecnològiques nord-americanes. Els índexs novaiorquesos cotitzen a zona de màxims històrics (l'S&P 500 els va marcar dijous i el Dow Jones, divendres) i acumulen guanys mitjans superiors al 5% al mes d'octubre.

  • 39.387,76
  • -

Així, de moment es compleix la màxima de 'comprar a les correccions' que defensen molts experts, ja que la renda variable segueix sent l'actiu més atractiu a l'entorn actual, tot i la por d'un espiral inflacionista per part de molts inversors.

Randal Quarles, governador de la Fed, ha comentat que l'escenari econòmic és benigne per la recuperació de l'ocupació, les condicions financeres favorables, l'alça d'inversió de les empreses o els elevats nivells d'estalvi de les famílies.

"A la pràctica això significa que les disrupcions en les cadenes de subministrament poden afeblir el creixement, però només a curt termini, i aquest es posposarà, però en absolut desapareixerà, senzillament perquè la demanda es manté molt forta", expliquen des de Bankinter.

"Això és el realment important i el que ha permès que octubre acumuli fortes revaloracions a les borses i que sigui l'inici de temporada de resultats més alcista dels últims anys, amb nivells de volatilitat en mínims de juliol", argumenten aquests experts. "A més", afegeixen, "el dòlar i el ien es relaxen, cosa que és bon senyal, i els bons corregeixen (caiguda de preus, pujada de TIR)".

En la seva opinió, la pujada de les matèries primeres (el petroli West Texas puja un 0,8%, per sobre dels 84 dòlars, i marca màxims de 7 anys), les tensions geopolítiques amb Rússia i la desacceleració econòmica de la Xina han estat digerits més que dignament.

No obstant això, altres experts es mostren més preocupats. "Hem seguit reduint la nostra posició de sobreponderació respecte als actius de risc a causa de la creixent preocupació per la crisi energètica", explica Vincent Chaigneau, director d'anàlisi de Generali Investments.

Sobre la inflació, Jack Dorsey, fundador de Twitter, ha comentat que "la hiperinflació ho canviarà tot. Està passant".

I en relació a la temporada de resultats, aquest dilluns després del tancament de mercat presentarà Facebook, amb el focus en el possible impacte de les noves condicions de privacitat per als usuaris d'iPhones, que la setmana passada van afectar els comptes de Snap (matriu de snapchat).

Altres companyies tecnològiques que presentaran resultats durant els pròxims dies seran Alphabet, Microsoft, Amazon i Apple, a més d'altres molt destacades en altres sectors com Caterpillar, Coca-Cola, Boeing i McDonald's.

En altres mercats, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança fins a l'1,657%, mentre l'euro es deprecia un 0,15% i es canvia a 1,1629 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,3%, fins als 1.802 dòlars. Finalment, el bitcoin puja un 3,7%, fins als 62.735 dòlars.

Noticias relacionadas

contador