• Les companyies de seguretat a Internet pugen a la borsa pel ciberatac de divendres
  • Apple iniciarà la jornada des de màxims històrics per sobre dels 156 dòlars per acció
cbwallstreet2

Els futurs nord-americans anticipen una obertura mixta i sense tendència definida a Wall Street, mentre el petroli es dispara un 3% després de confirmar l’Aràbia Saudita i Rússia que seguiran retallant la producció de cru fins a març de 2018, un termini més llarg del que s’estimaven inicialment.

  • 38.460,92
  • -

Els dos països, principals productors de cru a nivell mundial, han arribat a un acord per estendre la retallada en la producció fins al 2018. Els seus ministres d'energia han pactat estendre la reducció en la producció de petroli des de mitjans d'aquest any fins al mes de març del proper exercici i intentaran convèncer la resta de membres de l'OPEP perquè confirmin la mesura durant la reunió del proper 25 de maig.

El preu del cru West Texas rebota un 3,1%, fins als 49,33 dòlars, mentre el cru Brent puja un 3%, fins als 52,38 dòlars. L'acord anunciat per Rússia i l'Aràbia Saudita ha superat les expectatives del consens de mercat, que esperava una retallada de la producció, però aplicat només al segon semestre del present exercici.

A nivell empresarial, les accions de les companyies de seguretat cibernètica estan pujant aquest dilluns en borsa després de l'atac global de 'ransomware' que es va viure divendres passat. L'atac va afectar Telefónica i s'ha estès en 200.000 ordinadors d'uns 150 països. "Els ciberatacs massius passaran a formar part del que s'anomena 'el nou normal' i els mercats hauran d'aprendre a conviure amb ells", afirmen des de Link Securities.

A més, les accions d'Apple iniciaran la jornada des de màxims històrics, per sobre dels 156 dòlars, després que Goldman Sachs elevés el divendres passat la seva valoració fins als 170 dòlars, en anticipar que el proper iPhone 8 costarà entre 1.000 i 1.200 dòlars.

A nivell estratègic, els experts de Bankinter comenten que "reafirmem la nostra estratègia pro-borses i pro-cicle. Mentre reiterem que els bons i, en especial, els sobirans, presenten importants riscos. No obstant això", afegeixen, "després de l'espectacular arrencada de l’any, insistim que el més saludable seria veure una fase de consolidació. Un descans per agafar aire. Aquest és el saldo que estimem per les borses aquesta setmana". Tot això en un escenari en què les borses europees han pujat amb molta força durant els últims mesos i mentre Wall Street cotitza a prop de màxims històrics.

En altres mercats, l'euro puja un 0,3%, fins als 1,0964 dòlars. A més, l'unça d'or puja un 0,3%, fins als 1.231 dòlars, mentre el bo americà a 10 anys manté la seva rendibilitat al 2,32%.

Noticias relacionadas

contador