jpmorgan logo dl banks usa 1
JP Morgan

Wall Street anticipa pujades moderades amb el focus en les dues principals referències de la jornada: la dada d'IPC de setembre als Estats Units i els resultats de JP Morgan Chase, que han donat inici a la temporada de presentació de comptes trimestrals als EUA. A mitja tarda, també seran interessants les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed).

  • 37.784,84
  • -

Sobre la inflació, el consens de mercat anticipa que l'IPC general es mantingui al 5,3% i segueixi confirmant que la pujada dels preus als EUA ha tocat sostre. Tot i que els analistes es fixaran més en la taxa d'inflació subjacent, que exclou aliments i energia. El consens anticipa també que es mantingui al 4% interanual.

I pel que fa a la por de mercat de l'estagflació, un període de baix creixement econòmic amb alta inflació, els analistes de Morgan Stanley comenten que no es donen totes les circumstàncies perquè arribi aquest escenari, perquè l'economia mundial està creixent a un ritme alt, però sí que apunten a majors i més persistents pressions inflacionistes.

És per això que recomanen els sectors defensius globals, productes bàsics, l'atenció sanitària i els serveis bàsics, que són els que millor rendiment tenen en un escenari de preus per sobre de la mitjana.

En aquest sentit, el Fons Monetari Internacional va rebaixar la seva previsió de creixement del PIB mundial el 2021 fins al 5,9% després de comentar que "la recuperació mundial continua, però l'impuls s'ha debilitat".

Sobre la inflació, l'organisme va anticipar una tornada als nivells observats abans de la pandèmia a mitjan 2022. No obstant això, va advertir de riscos a l'alça en països com els Estats Units o el Regne Unit.

RESULTATS DE JP MORGAN

D'altra banda, l'atenció del mercat se centra en els resultats de JP Morgan. El banc nord-americà ha superat previsions després d'alliberar 1.500 dòlars de dòlars en provisions, a causa de la millora de la situació econòmica.

"Ho hem fet, ja que la perspectiva econòmica segueix millorant i els nostres escenaris, també", ha destacat el conseller delegat i president de l'entitat, Jamie Dimon. També ha publicat els seus comptes BlackRock, el gegant dels fons d'inversió.

Dijous, presentaran les seves xifres Bank of America, Wells Fargo, Morgan Stanley i Citigroup; i divendres serà el torn de Goldman Sachs.

En un altre ordre de coses, Apple és notícia perquè es disposa a retallar els seus objectius de producció de l'iPhone 13 previstos per 2021 en fins a 10 milions d'unitats, ja que la perllongada escassetat de xips afecta el seu producte estrella.

A Washington, la Cambra de Representants, controlada pels demòcrates, va donar aquest dimarts la seva aprovació final a la legislació que eleva temporalment el límit d'endeutament del govern a 28,9 bilions de dòlars, encara ajornant el termini d'impagament del deute només fins a desembre.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,5%, fins als 80,21 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia a 1,1561 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys retrocedeix fins a l'1,566%; i l'unça d'or repunta un 0,5%, fins als 1.768 dòlars. Finalment, el bitcoin es deixa un 1,2%, fins als 54.902 dòlars.

Noticias relacionadas

contador