nancy pelosi

La Cambra de Representants dels Estats Units, controlada pels demòcrates, ha donat aquest dimarts la seva aprovació final a la legislació que eleva temporalment el límit d'endeutament del Govern a 28,9 bilions de dòlars, ajornant el termini d'impagament del deute només fins al desembre.

Els demòcrates, que controlen la Cambra per un estret marge, van mantenir la disciplina de partit per aprovar el renyit augment del límit del deute de 480.000 milions de dòlars per 219-206. La votació va seguir les línies del partit, amb cada sí dels demòcrates i cada no dels republicans, informa Reuters.

S'espera que el president Joe Biden converteixi la mesura en llei abans del 18 d'octubre, data en la qual el Departament del Tresor ha calculat que no podrà seguir pagant el deute del país sense la intervenció del Congrés.

L'aprovació de la Cambra de Representants va evitar la preocupació que els Estats Units -la major economia del món- entrés en mora per primera vegada, però la pròrroga temporal va preparar el terreny per a una lluita contínua entre els partits.

La disputa entre les parts encara s'haurà de resoldre. Els republicans insisteixen que els demòcrates han d'actuar sols per abordar el límit del deute mitjançant un procés conegut com reconciliació pressupostària. Per la seva banda, els demòcrates assenyalen que la situació és de responsabilitat bipartidista, recull Europa Press.

Noticias relacionadas

contador