• El president de la Fed de Boston va votar en contra del comunicat de la Fed
  • Twitter es dispara en borsa davant una possible oferta de compra de Google i Salesfroce
wall street
Alex Proimos ( https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/deed.en ) No changes made

Vendes moderades en Wall Street, després del ral·li alcista que han registrat els índexs novaiorquesos en les tres últimes jornades, induït en gran part pel comunicat sobre política monetària emès per la Reserva Federal (Fed) dimecres passat.

  • 37.919,52
  • -
  • 5.530,53
  • -

Recordem que la borsa americana va augmentar guanys aquesta jornada, a causa que la Fed va complir el guió i va mantenir els tipus d'interès en el 0,25-0,50%. El banc central i la mateixa Janet Yellen van anticipar una pujada de tipus al desembre, però també van assenyalar que el ritme de pujada en el preu del diner serà molt lent i gradual en 2017, a causa que la previsió és que la inflació no arribi al 2% fins a dins de dos o tres anys. Aquest dijous, el Nasdaq va marcar un nou màxim històric en 5.339,52 punts.

CRÍTIQUES D'ERIC ROSENGREN

Eric Rosengren, el president de la Fed de Boston, ha publicat un comunicat en el qual critica la decisió de la Fed de no pujar els tipus al setembre. "Defenso una pujada modesta i gradual ara (dels tipus d'interès), a causa de la preocupació que no fer-ho en aquest moment posarà en perill la durada i la sostenibilitat de la recuperació, mitjançant la generació de desequilibris significatius que històricament han conduït a una recessió", afirma.

ECONOMIA

Link Securities assenyala que les últimes dades econòmiques publicades als EUA, que han estat pitjors de l'esperat, han estat "totalment obviats per uns inversors que segueixen "enganxats" a les polítiques monetàries expansives dels bancs centrals".

En aquest sentit, falta per publicar-se el PMI manufacturer preliminar de setembre als EUA, elaborat per Markit. El consens espera una lleugera caiguda fins a 51,9 des de 52,0.

EMPRESES

Els analistes de RBC han retallat la seva recomanació sobre Twitter fins a infraponderar des de mantenir, a causa que preveuen una caiguda del 25% en les seves accions, per la feblesa dels seus ingressos. La xarxa social de microblogging, no obstant això, es dispara en Wall Street més del 20%, a causa d'una possible oferta de compra de Google i Salesforce.

En canvi, els experts de Barclays han elevat el seu consell sobre Wal-Mart Stores, la cadena més gran mundial de supermercats, fins a sobre ponderar des de mantenir, a causa de la bona estratègia de la companyia, segons recull CNBC.

ALTRES MERCATS

Els futurs sobre el petroli West Texas cauen 0,4%, fins a 46,21 dòlars.
Els bons del Tresor americà a 10 anys pugen 0,1%, la seva rendibilitat cau fins a l'1,612%.
L'euro puja 0,14%, fins a 1,1224.

contador