• JP Morgan Chase i Citigroup presentaran els seus comptes dijous i Bank of America i Wells Fargo, divendres
  • Durant l'últim dia de la setmana, també es publicaran les vendes al detall i les dades d'inflació
cbstopwallstreet

Signe mixt i escàs moviment a Wall Street, després que el Dow Jones marqués un nou rècord aquest dimarts als 22.830 punts, l'S&P 500 va pujar un 0,23% i el Nasdaq va avançar un 0,11%, tot i que aquests índexs es van quedar lleugerament per sota dels seus anteriors màxims.

  • 37.775,38
  • -

Una de les notícies del dia és que Morgan Stanley, un dels bancs d'inversió més importants del món, ha alertat sobre les "proporcions èpiques" que està aconseguint el mercat alcista de la Borsa de Nova York. "Encara que els inversors han estat en ocasions reticents en pujar al ral·li actual, hi ha evidències que la gana pel risc està augmentant", afirmen aquests experts, segons recull 'MarketWatch'.

En la seva opinió, aquest renovat apetit pel risc està provocant un millor comportament dels sectors cíclics, associats al ritme del creixement econòmic, en detriment dels sectors més defensius. També està beneficiant a les empreses de petita capitalització, la pujada borsària de les quals està sent més gran durant els últims mesos que la dels grans valors. El Dow Jones puja un 14% aquest any, l'S&P 500 un 12% i el Nasdaq un 22%.

RESULTATS

Aquests comentaris de Morgan Stanley es produeixen mentre els inversors esperen l'inici de la temporada de resultats als EUA corresponent al tercer trimestre. JP Morgan Chase i Citigroup presentaran els seus comptes dijous i Bank of America i Wells Fargo faran el mateix divendres. En un període de baixa volatilitat, no s'esperen uns grans resultats per a la banca, encara que el més important per al mercat serà conèixer quins són les seves previsions per als propers mesos.

El creixement durantel tercer trimestre "serà més feble (+ 3,6%) que en trimestres anteriors a causa de la revisió a la baixa del sector assegurador. És important que els resultats compleixin amb les expectatives per mantenir la pujada del mercat", assenyalen des de Bankinter.

D'altra banda, els analistes de Credit Suisse han elevat el preu objectiu d'Alphabet (matriu de Google) fins a 1.350 des de 1.100 dòlars. Les accions del gegant tecnològic pugen lleugerament, fins a 989 dòlars. Per contra, els experts de JP Morgan han retallat la valoració de General Electric fins a 20 des de 22 dòlars per títol.

Un altre valor que centra l'interès dels experts és la cadena de supermercats Wal-Mart, que ahir va pujar un 4% al Dow Jones després d'anunciar un programa de recompra d'accions de 20.000 milions de dòlars. Stifel Nicolaus ha elevat la seva valoració fins a $85 des de 79 dòlars i KeyBanc Capital fins a $100 des de $90.

ACTES DE LA FED

A nivell econòmic, els inversors es troben a l'espera de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed), que es publicaran aquest dimecres, a les vuit de la tarda hora espanyola. Els inversors ja descompten al 87% que el banc central pujarà de nou els interessos al desembre, però els detalls sobre el debat dins del FOMC (el comitè executiu que decideix la política monetària) sempre interessen al mercat.

Posteriorment, divendres es publicaran les dades de vendes al detall i inflació del mes de setembre. La previsió del consens és que la inflació de setembre pugi un 0,4%, cosa que impulsarà l'IPC interanual fins al 2%. Excloent-ne l'energia i els aliments, la inflació subjacent repuntarà un 0,2%, fins a l’1,8% interanual, a prop de l'objectiu del 2% establert per la Fed. Aquestes dades seran molt importants perquè la Fed confirmi la seva intenció de pujar els interessos una vegada més el 2017.

D'altra banda, el mercat es troba a l'espera que Donald Trump anunciï pròximament qui és el seu elegit per ser pròxim president de la Fed en substitució de Yellen. Els noms que més opcions tenen per al lloc són Kevin Warsh, exgovernador del banc central i exassessor de George Bush, Jerome Powell, actual governador de la Fed, i Gary Cohn, el màxim assessor econòmic del president i expresident del 'totpoderós' Goldman Sachs.

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,8%, fins a 51,35 dòlars, mentre el cru Brent puja un 0,5%, fins a 56,90 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,1%, fins a 1.291 dòlars. Al mercat de divises, l'euro puja un 0,06%, fins a 1,1814 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,35%.

Noticias relacionadas

contador