• El dòlar també pateix la tensió a Corea del Nord
puigdemont catalunia mercados portada
BOLSAMANIA

Els operadors no perden ni una oportunitat de comprar euros. La divisa comunitària ha tornat a les pujades i ha prolongat la seva figura alcista de les últimes dues sessions, davant d'un dòlar cansat, que segueix immers en la pausa que s'ha pres del seu ral·li de les últimes jornades. El múscul que segueix exhibint l'economia de la regió i l'alleujament davant l'ajornament de la independència de Catalunya, han enviat una pilota d'oxigen a la moneda europea i s'ha disparat a màxims de dues setmanes.

D'altra banda, el 'bitllet verd' ha seguit immers en una onada de presa de beneficis abans de la publicació de les actes de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i s'ha vist pressionat per les especulacions que recull 'Reuters' sobre el fet que el pla de reforma tributària de Donald Trump es pot veure frenat. No obstant això, els analistes es centren en el fet que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi obert un període de negociacions per justificar la fortalesa de l'euro. No obstant això, Michael Hewson, analista de CMC Markets, alerta que "la resposta de l'executiu central pot canviar l'ànim optimista en qualsevol moment".

"L'alleujament amb què ha reaccionat l'euro es podria veure frenat també pel discurs del president del Govern, Mariano Rajoy sobre la crisi catalana que es produirà a primera hora de la tarda", amplia Ipek Ozkardeskaya, analista de LCG. "La primera resistència contra el dòlar s'observa a la mitjana mòbil de 50 dies (1,1858 dòlars)", comenta l'expert.

No obstant això, des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, José María Rodríguez, analista de Bolsamanía, diu que l'euro/dòlar "es troba en fase de reacció: consolidant les importants pujades prèvies". "És igual si l'encreuament busca la zona dels 1,15 com si decideix posar rumb als 1,20. Les implicacions xartistes serien les mateixes", argumenta l'expert.

SETMANA DURA PER AL DÒLAR

El panorama de l'altre costat de l'Atlàntic, a més, no ajuda al dòlar. Aquesta ha estat una dura setmana per al 'bitllet verd', ja que les tensions a Corea del Nord i l'absència de referències que hagin inspirat els alcistes del dòlar, han deixat la moneda vulnerable a les pèrdues.

El principal esdeveniment de risc de dimecres i el potencial agitador del mercat serà la publicació de les actes de la reunió del comitè de la Fed (FOMC) de setembre, en què "els inversors buscaran pistes sobre els temps d'un augment de taxes durant l'últim trimestre de 2017", assenyala Lukma Otunuga, analista d’FXTM. "Els mercats també prestaran molta atenció a les discussions sobre la inflació, i buscaran senyals sobre si els membres amb dret a vot han mirat més enllà de la recent debilitat dels preus, per prosseguir la retirada gradual de la política acomodatícia del banc central" , indica l'expert.

Des del punt de vista tècnic, l'index del dòlar es troba sota pressió en rang diari. "La pèrdua dels 93,00 punts podria deixar la moneda en mans dels venedors davant els sis principals rivals de la moneda dels EUA, amb el següent nivell d'interès als 92,50 punts", indica l'analista.

Noticias relacionadas

contador