• Els inversors descompten que la sobreoferta continuarà durant els propers mesos
  • El conseller delegat d'Uber presenta la seva dimissió després de les crítiques dels accionistes
cbpetroleo724

Signe mixt a Wall Street, que cotitza al compàs del preu del petroli, que al seu torn està registrant una gran volatilitat durant la jornada d'aquest dimecres.

  • 37.815,92
  • -

El preu del petroli torna a centrar les mirades dels inversors, després que l’'or negre' hagi baixat fins a mínims anuals i hagi perdut suports importants per anàlisi tècnica. El West Texas cau un 0,2% i cotitza en nivells de 43,40 dòlars, mentre el Brent cau un 0,4%, fins a 45,82 dòlars.

Aquest dimecres, s'han publicat els inventaris setmanals de cru als EUA, que han baixat en 2,45 milions de barrils, mentre el consens anticipava una caiguda de 2,1 milions de barrils. Aquesta dada augmenta la volatilitat del preu del petroli, ja que els operadors l'utilitzen com un indicador per mesurar el grau d'oferta en el mercat.

Els experts de Julius Baer assenyalen que el més probable és que el preu del cru es mantingui per sota de 50 dòlars, a causa del excés d'oferta. En la seva opinió, l'augment de producció als EUA i la feble demanda a Europa contraresten la menor producció de l'OPEP.

"Si els inventaris mundials no es redueixen" durant els pròxims mesos, "com esperen els països de l'OPEP, no és pot descartar que el preu del cru segueixi caient cosa que, com ja va demostrar l'any passat, no va bé als mercats financers", afegeixen des de Link Securities.

A nivell empresarial, una de les notícies del dia és la renúncia del conseller delegat d’Uber. Travis Kalanic ha presentat la seva dimissió després que cinc dels principals inversors en la companyia reclamessin la seva sortida immediata de la direcció.

Per la seva banda, les empreses tecnològiques Red Hat i Adobe Systems pugen amb força després de presentar resultats per sobre del que s'esperava. Després del tancament de mercat, serà el torn d'Oracle, un dels majors grups mundials de programari empresarial.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,1%, fins a 1,1146 dòlars. A més, la lliura esterlina cotitza en mínims de dos mesos respecte al dòlar pels dubtes dels inversors sobre el nou govern de Theresa May. Finalment, l'unça d'or puja un 0,3%, fins als 1.247 dòlars, mentre que al mercat de deute la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 2,145%.

Noticias relacionadas

contador