• El CEO d'Uber va fundar la companyia el 2009
travis kalanick uber
UBER

Travis Kalanick ha deixat el seu lloc com a màxim responsable d’Uber després de les acusacions de males pràctiques en la gestió de recursos humans, a més de tenir i fer accions masclistes.

Dimarts passat a la nit un terratrèmol va sacsejar fortament Uber. El conseller delegat i propietari de la companyia VTC ha enviat una nota als principals accionistes en la qual explica que abandona el seu càrrec després de les informacions que han aparegut i han deixat en dubte la seva tasca. Un portaveu d’Uber ha confirmat a l’AFP la dimissió definitiva de Kalanick. "Estimo Uber més que qualsevol altra cosa al món i en aquest difícil moment en la meva vida personal he acceptat la petició dels inversors d’apartar-me’n, perquè pugui tornar a créixer i no distreure’s amb una altra baralla", explicava a la carta.

Els principals accionistes de la companyia van demanar la dimissió del CEO d’Uber

Des de fa uns dies, Kalanick estava de baixa indefinida, ja que necessitava agafar aire i reposar després de la trista notícia de la mort de la seva mare en un tràgic accident de trànsit. Els accionistes estaven enfadats amb la gestió del CEO a causa dels escàndols d'explotació laboral i de les pràctiques sexistes a diverses dones, cosa que ha precipitat la seva sortida d’Uber. A més, recentment s'havien acomiadat a més de 20 empleats després que es queixessin per les males condicions laborals.

Un dels més crítics amb el CEO de la companyia ha estat Bill Gurley que va enviar una carta a diversos mitjans de comunicació explicant que es necessitava un nou canvi.

Per la seva banda, la companyia ha subratllat que Kalanick "sempre ha posat Uber per davant" i que la seva decisió de dimitir hauria de permetre a l'empresa "abraçar aquest nou capítol en la història de la companyia". Malgrat la seva retirada, el que fins ara era màxim mandatari de la VTC, es va guardar accions en la seva cartera per assegurar ser-ne el màxim accionista.

3.400 MILIONS D'INGRESSOS

El servei de transport Uber va fer públics els seus ingressos del primer quadrimestre de 2017, aquest mes de juny. La companyia va obtenir uns ingressos de 3.400 milions de dòlars i va reduir les seves pèrdues un 28%, fins als 708 milions de dòlars, no obstant això, el pitjor dada d'aquests quatre mesos ha estat la baixada d'usuaris.

Noticias relacionadas

contador