• El preu del petroli cau mentre Goldman demana a l'OPEP noves mesures
  • Divendres, JP Morgan, Wells Fargo i Citi presentaran els seus resultats trimestrals
cbyellen112

Manca de tendència i signe mixt a Wall Street, que va tancar aquest dilluns també amb saldo mixt i escàs moviment. El Dow Jones lidera les pujades amb un ascens del 0,1%, encara que els moviments a la borsa de Nova York són molt moderats.

  • 39.908,00
  • -

Sembla que els inversors que encara no estan de vacances esperen les referències previstes per als pròxims dies abans de 'moure fitxa'. Pel que fa a la política monetària, la presidenta de la Reserva Federal (Fed), Janet Yellen compareixerà dimecres davant el Comitè de Serveis Financers de la Cambra de Representants. Dijous, repetirà el seu discurs davant el Comitè Bancari del Senat.

"Els inversors esperen que Yellen doni les pautes dels que seran els pròxims moviments del banc central en matèria de política monetària, tant pel que fa referència als tipus d'interès com al començament del procés de reducció de la mida del balanç de la Fed, molt inflat després dels tres programes d'expansió quantitativa", assenyalen des de Link Securities.

A l'agenda econòmica, als EUA tan sols es publicaran les xifres de llocs de treball disponibles, coneguts com JOLTS, del mes de maig. Està previst que la dada confirmi la fortalesa del mercat laboral, pròxim a la plena ocupació.

En l'àmbit empresarial, aquesta setmana comença la temporada de resultats del segon trimestre als EUA. "El consens estima un avanç del benefici per acció (BPA) del 7,4%. Es tractaria del tercer trimestre consecutiu amb repunts de beneficis", assenyalen des de Bankinter.

Divendres, presentaran els seus números dels bancs JP Morgan Chase, Citigroup i Wells Fargo. Les bones previsions que manegen els analistes per al sector han de ser ratificades en els comptes de resultats que presentin els bancs durant els propers dies. Al Dow Jones, Boeing i Wal-Mart són els valors més alcistes amb guanys del 0,5%. Per la seva banda, Pfizer i 3M cauen un 1% i lideren les vendes.

També són protagonistes Tesla Motors, que ha protagonitzat una gran correcció tècnica en els últims dies, i Amazon, que celebra aquests dies les seves ofertes especials per als subscriptors d'Amazon Prime. A més, el fabricant de refrescos Pepsico puja lleugerament després de presentar els seus resultats.

En el sector tecnològic, també destaquen les caigudes de Snap, la matriu de snapchat, que cotitza en caiguda lliure i acumula un descens del 45% des dels seus màxims històrics, a causa dels dubtes dels inversors sobre el seu model de negoci.

A nivell estratègic, els experts de la gestora holandesa Robeco afirmen que el món està ple de desequilibris: actuacions disruptives per part dels bancs centrals i creixement del crèdit en mercats emergents fins a nivells mai vistos. En la seva opinió, "les valoracions dels actius de risc són elevades", tot i que afegeixen que "és així com funcionen els mercats. Poden mostrar-se complaents durant anys".

Segons aquests analistes, "la complaença més cridanera és la de la Xina, tenint en compte el seu creixement real i la seva creació de crèdit. El risc que es produeixi una important desacceleració deflacionista del creixement és cada vegada més gran", afirmen.

En altres mercats, el cru West Texas cau un 0,7%, fins als 44,03 dòlars. Els analistes de Goldman Sachs han assenyalat que si l'OPEP no pren alguna mesura addicional durabt la reunió del proper 24 de juliol, el petroli pot perdre els 40 dòlars per barril.

Al mercat de divises, l'euro cau un 0,06%, fins als 1,1393 dòlars, mentre l'unça d'or cau un 0,3%, fins als 1.209 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys puja lleugerament fins al 2,387%.

Noticias relacionadas

contador