• Alhora avisa que el creixement s'alentirà amb el temps, ja que aquestes accions no poden seguir creixent a un ritme del 17% anualitzat
  • Tampoc el convenç la seva escassa presència en mercats com el xinès o l'indi
ep logo facebook
REGIS DUVIGNAU

Les accions FAAMG (Facebook, Amazon, Apple, Microsoft i Alphabet / Google) estan concentrant l'atenció en aquests dies per moltes raons, però fonamentalment perquè es parla de l’'esgotament' que estan començant a mostrar després de la seva impressionant recorregut i perquè els inversors institucionals estan reduint la seva exposició a les tecnològiques i augmentant-la en altres sectors.

  • 165,00$
  • -1,22%
  • 481,07$
  • -4,13%
"Esperem resultats sòlids del segon trimestre de les cinc companyies, ja que la debilitat del dòlar aportarà un vent de cua als beneficis i les vendes", estimen des de Saxo Bank

Aquestes companyies acumulen un rendiment total anualitzat del 27% des de començaments de 2011 comparat amb el 13% anualitzat de l'S&P. La majoria dels hedge funds té sobreexposició en aquestes companyies i el flux minorista també sembla fort.

Després d'aquest bon acompliment, Peter Garnry, cap d'estratègies de renda variable de Saxo Bank, se suma als que adverteixen de certa 'debilitat' en aquest tipus de companyies. Segons la seva opinió, hi ha diversos riscos relacionats amb elles que convé tenir presents.

En primer lloc, el fet que les FAAMG es negocien amb una prima d'entre el 40% i el 50%. Garnry apunta que la prima històrica sempre ha estat gran en aquestes accions, cosa que fa que aquest grup sigui més vulnerable a una desacceleració del creixement. Una altra observació interessant, assenyala el responsable de renda variable de Saxo, és que la volatilitat s'ha ensorrat en aquestes accions i ha causat que els ETF 'smart beta' que aposten per la baixa volatilitat incrementin la seva exposició en aquestes accions. Si el mercat experimenta un xoc, els ETF de baixa volatilitat podrien convertir-se de sobte en venedors nets.

L'augment dels tipus d'interès no representa un gran risc per a les accions de FAAMG, ja que totes tenen un deute net negatiu (el saldo en efectiu és més gran que el total del deute que genera interessos). "No obstant això, una cosa és segura, que el creixement s'alentirà amb el temps, ja que aquestes accions no poden seguir creixent a un ritme del 17% anualitzat a causa de la seva grandària", avisa Garnry. "El que podria reajustar les valoracions és un deteriorament superior al qual el mercat està posant en preu", afegeix. Aquesta és la raó, assenyala aquest expert, per la qual la temporada de resultats importa molt per a les accions FAAMG, ja que és la finestra principal de les perspectives de creixement de Wall Street.

Un altre risc per al creixement en aquestes empreses, i potser especialment per a Facebook, Google i Amazon, és la seva falta de quota de mercat a la Xina / Índia. "Aquests dos països comparteixen la zona més poblada del món i seran les majors economies del futur", expliquen des de Saxo Bank. En essència, afegeixen, les FAAMG són gairebé monopolis madurs en mercats també madurs amb taxes de creixement baixes (aquesta descripció és la més adequada per Facebook, Google i Microsoft, ja que Amazon opera només com un monopoli en la infraestructura del núvol, mentre que té una quota de mercat baixa al comerç minorista en general).

"Esperem resultats sòlids del segon trimestre de les cinc companyies, ja que la debilitat del dòlar aportarà un vent de cua als beneficis i les vendes. A més, les dades macroeconòmiques recents han estat sòlids, de manera que actualment el creixement els aporta suport" , estimen des de Saxo Bank.

Noticias relacionadas

contador