• Encara que els seus membres no es posen d'acord sobre l'evolució de la inflació
  • Cisco Systems cau després de presentar resultats trimestrals per sota del que s'esperava
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street, US, America. Photo: George Rex

Vendes moderades a Wall Street després que la borsa de Nova York tanqués aquest dimecres amb guanys moderats, després de la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed).

  • 38.085,80
  • -

Segons va mostrar el document publicat pel banc central dels EUA, els membres del FOMC, el comitè executiu de la Fed que decideix la política monetària, coincideixen a començar a reduir la mida del balanç (4,5 bilions de dòlars) a partir de la seva propera reunió, que tindrà lloc el 19 i 20 de setembre. La reducció del balanç es farà de forma gradual i progressiva, amb els mínims sobresalts per als inversors.

En el que no coincideixen els membres del FOMC és en la seva previsió sobre l'evolució de la inflació. Les actes van mostrar que la majoria s'aferra a una previsió que la inflació pujarà al 2% a mitjà termini. No obstant això, alguns membres veuen "probabilitats que la inflació pugui romandre per sota del 2% més temps del que s'esperava". Aquest aspecte és crucial per determinar si la Fed pujarà els interessos durant la reunió de desembre (el consens també està dividit i només atorga un 50% de probabilitats a una altra pujada de tipus abans que acabi el 2017).

Des de Pantheon Macroeconomics, mantenen la seva previsió que la Fed "pujarà tipus al desembre i al final de cada trimestre de l'any que ve. Si tenim raó, el consens té un llarg camí per ajustar les seves previsions. El catalitzador clau serà la pujada dels salaris que es produirà a la tardor i l’hivern", afirmen.

Des de Julius Baer, ​​també mantenen la seva previsió d'una nova pujada del preu del diner al mes de desembre i afegeixen que esperen "un dòlar fort durant els pròxims mesos". Al mercat de divises, l'euro cau un 0,5%, fins a 1,1704 dòlars, i segueix allunyant-se del nivell de $1,19 arribat fa un parell de setmanes.

A l'escena econòmica, falten per publicar les dades d'atur setmanal i l'índex manufacturer de la Fed de Filadèlfia, a més de la producció industrial. S'espera una lleugera caiguda de les peticions setmanals de desocupació fins a 240.000, un suau descens de l'índex de la Fed de Filadèlfia i un repunt del 0,3% per a la producció industrial.

A nivell empresarial, Cisco Systems, component del Dow Jones, cau un 3% després de presentar resultats trimestrals per sota del que s'esperava. A més, la cadena de supermercats Wal-Mart (la més gran del món i que també cotitza al Dow Jones), cau més del 2% després de publicar els seus comptes.

Per contra, la companyia xinesa de comerç electrònic Alibaba es dispara un 5% després de confessar-se davant els inversors i anticipa nous màxims històrics. La seva capitalització actual de mercat supera ja els 400.000 milions de dòlars.

Al mercat de matèries primeres, els futurs sobre el petroli West Texas cauen un 0,3%, fins a 46,65 dòlars, mentre els futurs sobre el cru Brent cedeixen un 0,2%, fins a 50,20 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,5%, fins a 1.290 dòlars.

A nivell polític, Donald Trump surt d'un 'bassal' per ficar-se en un altre. Després de les seves amenaces contra Corea del Nord, que van provocar una correcció a les borses mundials la setmana passada, les crítiques als EUA per la seva tèbia condemna als successos racistes de Charlottesville han provocat una nova crisi política a Washington.

Noticias relacionadas

contador