• Durant el trimestre finalitzat al juny els seus ingressos han augmentat un 56% fins als 7.403.000 de dòlars
  • Les accions d’Alibaba han pujat més d'un 80% aquest any
jack ma alibaba

La companyia xinesa Alibaba ha presentat aquest dijous els resultats del seu primer trimestre fiscal, sorprenent al mercat en haver augmentat el seu benefici en un 94%, molt més del que esperaven els analistes. En concret, la companyia dirigida per Jack Ma ha guanyat 14.683.000 de iuans (uns 1.880 milions d'euros, 2.166.000 de dòlars) durant el trimestre finalitzat al juny, durant el qual, a més, ha augmentat els seus ingressos un 56% fins als 50.184 milions de iuans (6.428 milions d'euros, 7.403.000 de dòlars). L'auge del comerç electrònic ha estat clau en la consecució d'aquests resultats. Després d'aquestes dades, les seves accions pugen a la Borsa de Nova York més d'un 4% durant les operacions prèvies a l'obertura de Wall Street.

Alibaba ha elevat les previsions de creixement dels ingressos per aquest any entre un 45% -49%

Alibaba ha sabut treure partit del fort creixement del comerç electrònic, que s'ha vist impulsat per l'auge de les compres en línia a la Xina, que semblen no tenir límit: des de menjar a roba, passant per articles de luxe i tota mena d'objectes. Segons recull Efe, els seus nous negocis s'estan expandint ràpidament, i és que els ingressos de les noves unitats van registrar increments importants, especialment la de computació al núvol, que va tenir un increment interanual del 96% fins a arribar als 2.431.000 de iuans (311 milions d'euros, 359 milions de dòlars).

Les accions d’Alibaba, igual que les d'altres gegants de la tecnologia xinesa, no han parat d'augmentar. En concret, han pujat un 81,6% des del començament d'any, enfront del 10,2% que ha avançat l'S&P 500, i ara la companyia té una capitalització de mercat de més de 400.000 milions de dòlars, assenyala Financial Times. A diferència d'alguns altres competidors, la xinesa ha aconseguit elevar els seus marges operatius durant el període analitzat, passant del 27% de fa un any al 35% de l'últim trimestre.

"La nostra tecnologia està impulsant un creixement significatiu en el nostre negoci i enfortint la nostra posició més enllà del comerç principal", ha dit el director executiu de l'empresa, Daniel Zhang, en un comunicat del que es fa ressò Reuters. La bona marxa de la companyia és tal que els màxims responsables d’Alibaba han elevat les previsions de creixement dels ingressos per aquest any entre un 45% -49%.

Alibaba ha accelerat el desplegament de la seva infraestructura de comerç electrònic en el sud-est asiàtic, amb una inversió de 1.000 milions de dòlars en la plataforma de comerç electrònic Lazada Group, amb seu a Singapur. Però no només això, ja s'ha fixat en nous comerciants de Rússia i els Estats Units per dur a terme els seus plans, molt més amplis, i aconseguir així impulsar els ingressos i atraure nous clients fora de la Xina.

No obstant això, encara ha de demostrar el valor de diverses inversions recents, com ara la de 2.600 milions de dòlars que va realitzar en la cadena de botigues per departaments Intime Retail Group, entre d'altres inversions en sectors com el de la construcció.

ALIANÇA AMB CAIXABANK A ESPANYA

Precisament aquest dimecres es va conèixer una operació amb Alibaba com a protagonista. CaixaBank, el grup bancari que lidera Gonzalo Gortázar, ha decidit importar a Espanya el sistema de pagaments mòbils més usat del món de la mà d'Ant Financial, filial del gegant xinès d'Internet Alibaba. Un moviment amb el qual l'entitat pretén respondre als acords de Santander i BBVA per al llançament a Espanya d'Apple Pay i Samsung Pay.

En concret, CaixaBank i la companyia de comerç electrònic Alibaba han signat un acord per impulsar la innovació tecnològica en mitjans de pagament i fer possible que els usuaris del sistema de pagament Alipay -operat per Ant Financial Services Group, filial d'Alibaba, i amb més de 450 milions d'usuaris actius a la Xina- puguin utilitzar-lo per realitzar les seves compres en establiments espanyols. Així mateix, CaixaBank i Alibaba han acordat la creació d'una iniciativa per ajudar a l'exportació dels productes espanyols al mercat xinès.

Noticias relacionadas

contador