• Alguns membres de la Fed veuen probabilitats que la inflació pugui romandre per sota del 2% més temps del previst
  • Durant la seva última reunió va decidir de forma unànime mantenir els tipus d'interès en el rang entre l'1% i l’1,25%
Janet Yellen

Les actes de l'última reunió del comitè de direcció de la Reserva Federal (Fed) dels Estats Units apunten que el banc central començarà a reduir el seu balanç a partir de setembre, tot i que observa amb molta atenció l'evolució de la inflació.

Les actes mostren que la majoria dels membres del Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC, per les sigles en anglès) s'aferren a una previsió que la inflació pujarà al 2% a mitjà termini. No obstant això, alguns membres veuen "probabilitats que la inflació pugui romandre per sota del 2% més temps del que s'espera".

Els dubtes sobre com es comportarà la inflació van centrar gran part del debat de la reunió, entre els que s'inclinen i preveuen que pugi i els més escèptics que adverteixen que les condicions financeres i el mercat de treball també poden influir en la política que caldrà prendre durant els pròxims mesos. Aquests membres s'inclinen perquè la Fed pugui "ser pacient" abans de pujar els tipus d'interès novament. Els analistes estimen que el banc central apujarà els tipus un cop més aquest any, cosa que suposaria la cinquena pujada durant el mandat de Janet Yellen i la tercera d’aquest any.

Durant la seva última reunió del 26 de juliol, la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) va complir amb el previst i va decidir de forma unànime mantenir els tipus d'interès en el rang entre l'1% i l'1,25%. Al comunicat després de la celebració de la reunió, el banc central apuntava que el mercat de treball als Estats Units va seguir enfortint-se i que l'activitat econòmica va créixer moderadament. A més, va assegurar que els augments d'ocupació van ser sòlids, de mitjana, i que la taxa d'atur va disminuir.

Aquest mateix comunicat ha apuntat que la institució que presideix Janet Yellen és perquè el procés de reduir el balanç de 4,5 bilions de dòlars que ha acumulat durant els anys de crisi econòmica i financera amb l'objectiu de sostenir els comptes i la inflació dels Estats Units. El pla que va apuntar la Fed durant la reunió del 26 de juliol és que el procés de venda de bons comenci "relativament aviat", segurament a partir de setembre.

El procés de disminució del passiu que acumula la Fed es farà de forma gradual i progressiva, amb els mínims sobresalts per als inversors. A més, les pujades de tipus també s'aniran adequant al ritme de l'economia nord-americana, sobretot pel que fa a la inflació, l’atur i les polítiques econòmiques que posi en marxa l'Administració de Donald Trump.

La propera reunió del FOMC se celebrarà els propers 19 i 20 de setembre, i encara quedaran dues cites més, a finals d'octubre i a mitjans de desembre.

Noticias relacionadas

contador