trader-a-la-bourse-de-new-york-new-york-stock-exchange-wall-street

Wall Street registra pèrdues d'un 2% mentre la desfeta del petroli sembla no tenir fi. El petroli West Texas va tancar en territori negatiu aquest dilluns per primera vegada a la història, després d'enfonsar-se un 305% el contracte de maig, fins a -37 dòlars; i aquest enfonsament sense precedents dels preus de l'or negre' va afectar els índexs novaiorquesos.

  • 38.085,80
  • -

Aquest dimarts, la situació continua sent molt baixista, amb el futur de juny sobre el West Texas desplomant-se un 29%, fins a 14,60 dòlars; mentre el futur del Brent baixa un 22%, fins a 19,76 dòlars.

L'Agència Internacional de l'Energia ha advertit que la demanda mensual de petroli a l'abril pot ser de 29 milions de barrils menys que fa un any i caure fins a nivells de 1995.

Dins del front empresarial, IBM cedeix un 3% després d'ingressar un 3,4% menys en el primer trimestre. Coca-Cola i Netflix són algunes de les companyies que publicaran també els seus comptes aquest dimarts. La primera puja després de guanyar més de l'esperat i la segona rendirà comptes al mercat després del tancament de la sessió.

En matèria política, dues grans notícies estan marcant l'agenda. La primera, l'ordre temporal que Trump signarà per prohibir la immigració als EUA en un intent de protegir l'ocupació de l'economia més gran del món.

La segona es troba al Senat. L'òrgan de poder ha estat incapaç d'arribar a un acord aquest dilluns sobre al pròxim paquet d'ajudes. S'espera que aquest dimarts tingui lloc una altra votació per aprovar mesures de suport a les petites empreses.

"La volatilitat del mercat continua sent intensa i està començant a filtrar-se cert pessimisme en l'ànim inversor a la llum de les últimes notícies", adverteixen els experts de Nationwide. "Les borses van pujar la setmana passada amb l'esperança que el pitjor ja havia passat però aquest optimisme afrontarà vents de proa com la reobertura de les economies, reblen.

Pel que fa a la Covid-19, els casos positius als EUA s'han enfilar fins a 788.000 des de 760.000 i la xifra de morts ha augmentat fins a 42.300 des de 40.700, segons dades de la Universitat Johns Hopkings.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'Ibex també pateix caigudes pressionat per Repsol i els seus bancs. A l'Àsia, les borses han tancat en vermell, pendents de l'estat del líder nord-coreà després de sotmetre's a una cirurgia cardíaca.

Noticias relacionadas

contador