ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street obre l'última sessió de la setmana amb suaus guanys, de menys del 0,5% als principals índexs, pendent de l'evolució de la pandèmia de coronavirus i al final d'una setmana que deixa un saldo lleugerament negatiu per a la renda variable dels EUA.

  • 38.503,69
  • -

A nivell econòmic, s'han publicat les vendes minoristes de setembre, que han superat els pronòstics, augmentant un 1,9%; i falta conèixer la producció industrial del mateix mes i l'enquesta als consumidors de la Universitat de Michigan preliminar d'octubre.

Les dades serveixen per calibrar quina és la situació actual de l'economia americana, "tot això després d'una mala dada de desocupació setmanal publicada el dijous, que posa de manifest la necessitat de nous estímuls fiscals", com diuen els analistes de Renta 4.

En aquest sentit, el trauma de la pandèmia "ha estat profund i és possible que l'impacte no s'elimini fàcilment". Són les reflexions del guru Howard Marks, un dels inversors més prestigiosos, fundador i co-president d'Oaktree Capital Management. En la seva opinió, ens trobem davant una crisi excepcional que trigarà temps a resoldre's.

Fins i tot amb la malaltia controlada, adverteix Marks, és poc probable que els estímuls econòmics aplicats pels governs i els bancs centrals reverteixin tot el mal. "Un gran nombre d'empreses més petites, com ara restaurants, bars i botigues, mai no tornaran a obrir. Per tant, no es tornarà a contractar milions de persones per a ocupar els llocs de feina que ocupaven anteriorment. Per això, les expectatives de recuperació econòmica han de ser realistes", ha explicat. Així, considera que la previsió de molts analistes d'una recuperació en 'forma de V' "té una connotació massa positiva".

Per a Marks, la recuperació econòmica amb la qual tots compten no és un esdeveniment independent que no es vegi afectat pels esdeveniments. "Més aviat", ha afegit, "depèn en gran manera del progrés contra la malaltia, però també de la continuació de les ajudes fiscals".

Sobre la vacuna, Pfizer i BioNTech han comunicat avanços en el seu tractament experimental contra la Covid-19, la qual cosa està impulsant la cotització de totes dues companyies i ha insuflat ànims al mercat.

A nivell empresarial, Bank of Nova York Mellon (BNY Mellon) va registrar beneficis menors en el tercer trimestre, mentre que els ingressos basats ​​en comissions i interessos també van disminuir a mesura que el banc custodi bregava amb les conseqüències econòmiques de la pandèmia de coronavirus.

Pel que fa als altres mercats, el petroli West Texas, referència per al mercat americà, cau un 1%, a 40,53 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,3% i es canvia a 1,1743 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo americà a 10 anys baixa fins al 0,72%.

Noticias relacionadas

contador