dl nyse new york stock exchange new york city nyc wall street wall st nasdaq markets trading finance unsplash
Sharecast / David Vives via Unsplash

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest divendres després del tancament alcista de dijous, que va estar liderat per valors tecnològics com Alphabet i AMD.

  • 18.927,28
  • 0,51%

Els inversors es preparen per descomptar les dades d'ocupació del novembre que es publicaran a les 14.30, hora espanyola, i que marcaran el rumb de la jornada, juntament amb la dada de confiança i les expectatives d'inflació de la Universitat de Michigan (16 hores).

EL MERCAT LABORAL ACCELERA

Les dades publicades aquest divendres mostren la creació de 199.000 llocs de treball el novembre, una dada que s'ha situat per sobre de la previsió de consens, que n'anticipava 180.000, i suposa una acceleració des dels 150.000 d'octubre.

Per la seva banda, la taxa d'atur s'ha ubicat al 3,7%, fet que suposa una caiguda de dues dècimes des del nivell assolit el mes anterior.

John Leiper, director d'inversions de Titan Asset Management, destaca que “l'economia nord-americana continua funcionant bé. Les nòmines no agrícoles van augmentar i van superar les expectatives, la taxa de desocupació va caure, impulsada en part per un repunt de la taxa de participació de la força laboral, i els ingressos mensuals mitjana per hora van augmentar, també per sobre de les expectatives”.

Des d'Oxford Economics indiquen que "els augments de les nòmines es van veure inflats pel retorn dels vaguistes el novembre, però el ritme subjacent de creixement de l'ocupació s'ha desaccelerat als darrers mesos".

"Això és encoratjador per a la Reserva Federal, que probablement hagi descartat nous augments de taxes. No obstant això, al nostre parer, els detalls de la resta de l'informe van ser prou sòlids per mantenir les retallades de tipus fora de la taula durant diversos mesos més", asseveren.

Les dades d'ocupació privada de la consultora ADP es van situar aquest dimecres lleugerament per sota del que s'esperava el novembre, en mostrar la creació de 103.000 llocs de treball al sector privat, per sota dels 130.000 previstos.

Per la seva banda, les peticions setmanals de desocupació s'han mantingut a nivells reduïts les darreres setmanes.

A més, els experts de Renta 4 recorden que "l'altra gran referència macro del dia serà la confiança del consumidor de la Universitat de Michigan (dada preliminar del desembre), amb el focus posat en les expectatives d'inflació dels consumidors després del fort repunt del darrer mes".

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli Brent rebota un 2% (75,54 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,08% (1,0783 dòlars), i l'unça d'or cau lleugerament un 0,1% (2.046 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 4,15% i el bitcoin puja un 0,6%, fins als 43.464 dòlars.

Noticias relacionadas

contador