jamie dimon ceo chairman jpmorgan jp morgan chase

Vendes moderades a Wall Street, que amplia les pèrdues de les dues darreres sessions. Els inversors segueixen analitzant el complicat escenari geopolític actual, marcat per la guerra a Ucraïna.

  • 38.239,66
  • -

En aquest sentit, recordem les pessimistes declaracions de Jamie Dimon, CEO i president de JP Morgan, que ahir va comentar que està preparant el banc que dirigeix ​​per enfrontar-se "a un huracà econòmic", encara que no sap del cert si és "de grau menor o la super tempesta Sandy".

"Serà millor que us prepareu", va comentar Dimon en una trobada amb analistes i inversors. "JPMorgan s'està preparant i serem molt conservadors amb el nostre balanç", va afegir. Entre els principals vents en contra per a l'economia, Dimon va citar l'enduriment quantitatiu (QT) de la Reserva Federal (Fed), que ja ha començat a reduir el balanç.

"La qüestió és que si un dels bancs més grans creu que els vents en contra econòmics seran extremadament forts, a causa del conflicte en curs entre Ucraïna i Rússia; i que la inflació galopant només està afegint més combustible al foc, llavors segurament altres participants del mercat tenen preocupacions similars i seran més conservadors. Tot això apunta a una cosa: les perspectives per a un repunt de la gana pel risc no són fortes", afirma Naeem Aslam, analista d'AvaTrade.

ARABIA SAUDÍ S'OBRE A BOMBEJAR MÉS PETROLI

Sobre el conflicte bèl·lic, una de les notícies més destacades és que l'Aràbia Saudita s'ha mostrat disposada a elevar la seva producció de petroli si el bombament de Rússia cau per les sancions, encara que això encara ha de ser confirmat i hi pot haver novetats a la reunió que celebra l'OPEP+ aquest dijous. El petroli West Texas baixa un 0,1% (115,04 dòlars) i el Brent, un 0,1% (116,14 dòlars).

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 cotitza a nivells de 4.100 punts. Recordem que el seu suport més rellevant es troba als 3.810 punts, preu que coincideix amb una reculada de Fibonacci del 38,2% de tota la pujada des dels mínims de la pandèmia fins als màxims històrics de principis d'any.

RAL·LI ALCISTA DINS DEL MERCAT BAIXISTA

Per als experts de Morgan Stanley, ens trobem en un ral·li alcista dins d'un mercat baixista, per això el seu consell és aprofitar les pujades per reduir exposició al risc. "Potser podem veure l'S&P 500 als 4.200 o 4.300 punts en un parell de setmanes, però el ral·li perdrà força", ha comentat Mike Wilson, el seu estrateg en cap als EUA.

Segons la seva opinió, "el valor de l'S&P 500 està a prop de 3.400 punts, i crec que el veurem aquí, potser al tercer trimestre, i en aquell moment sí que ens plantejarem augmentar la nostra exposició al risc de manera agressiva. Però ara mateix, la ràtio risc/recompensa és pobra”.

ECONOMIA, EMPRESES I ALTRES MERCATS

Als EUA, aquest dijous s'ha conegut l'enquesta d'ocupació ADP del mes de maig, avançament de l'informe d'ocupació oficial previst per divendres i que s'ha situat molt per sota del que s'esperava, en mostrar la creació de 128.000 llocs de treball al sector privat, enfront dels 300.000 esperats.

El Llibre Beix de la Fed va confirmar ahir que l'economia nord-americana s'està desaccelerant en algunes zones dels EUA. Encara que l'economia en la majoria de les regions es va expandir a un ritme de modest o moderat des d'abril a finals de maig.

A nivell empresarial, Mark Zuckerberg ha anunciat que l'espanyol Javier Oliván serà el número dos de Meta (matriu de Facebook) després de la dimissió de Sheryl Sandberg com a directora financera.

En altres mercats, l'euro s'aprecia un 0,37% (1,0685 dòlars). A més, l'unça d'or puja un 0,5% (1.857 dòlars); i la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys baixa al 2,92%. Finalment, el bitcoin cedeix un 0,8% (29.932 dòlars).

Noticias relacionadas

contador