photo d une plaque de rue wall street visible a l exterieur de la bourse de new york nyse

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimarts després de posar fi a una setmana de guanys, malgrat el repunt de la inflació. Aquest dilluns el parquet novaiorquès va estar tancat pel dia de Martin Luther King i, en aquesta sessió, les operacions tornen a la borsa amb el focus en els resultats empresarials i en la situació geopolítica.

  • 18.546,23
  • -0,06%

SEGUEIX LA TEMPORADA DE RESULTATS

Aquest dimarts l'atenció del mercat passa per la temporada de resultats, amb la publicació dels comptes de Morgan Stanley i Goldman Sachs.

Citigroup, JP Morgan Chase, Bank of America i BlackRock van donar a conèixer unes xifres mixtes, encara que tots van compartir un "mateix pronòstic per a l'any que ve: els seus ingressos nets per interessos cauran, ja que s'espera que la Reserva Federal (Fed) redueixi els tipus", remarca Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

"Una bona temporada de resultats trimestrals podria ser el catalitzador que necessiten els mercats de valors per recuperar el bon to dels últims mesos de l'exercici passat. En aquest sentit, creiem que seria positiu que els inversors tornin a centrar la seva atenció en les expectatives de resultats de les cotitzades i abandonin en certa mesura la seva dependència actual de la macroeconomia", afegeixen des de Link Securities.

TRUMP VENÇ A IOWA

La carrera presidencial dels Estats Units ha començat amb la celebració del caucus republicà d'Iowa, on Donald Trump ha arrasat davant dels seus competidors, amb el suport del 51% dels participants, mentre que el governador de Florida, Ron DeSantis, en va aconseguir el 21% i l'exgovernadora de Carolina del Sud, Nikki Haley, el 19%.

"És un marge de victòria massa ampli i l'esperança que suposava Haley es dissipa. El risc determinant del 2024 són les eleccions nord-americanes del 5 de novembre, on Trump, si es pot presentar, molt probablement guanyarà i això canviaria el desenllaç a Ucraïna, Europa estaria més sola, mentre que les tensions amb la Xina augmentarien i la guerra a Israel es podria tornar imprevisible per més agressiva i multifront”, analitzen des de Bankinter.

Aquesta victòria li brinda un sòlid començament a la carrera per la nominació presidencial republicana del 2024, encara que el polèmic milionari afronta també una onada de demandes judicials que poden fer perillar la seva candidatura.

TENSIÓ AL MAR ROIG

Els inversors també estan molt atents a la complicada situació que es viu al mar Roig, després que els atacs aeris llançats pels Estats Units i els seus aliats contra els rebels hutís al Iemen hagin intensificat l'ofensiva.

Així mateix, comença a preocupar l'impacte que pugui tenir aquesta crisi en la inflació, cosa que, "d'altra banda és avui dia molt complexa d'estimar, encara que sí que sembla evident que l'increment de preus dels nòlits, en veure's molts vaixells de càrrega obligats a prendre rutes més llargues per evitar la zona, acabarà tenint un impacte en els preus d'alguns productes, com també ho pot acabar tenint en les cadenes de distribució el retard dels lliuraments", assenyalen a Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA

Per anàlisi tècnica, l'S&P 500 segueix lluitant per superar màxims històrics que presenta als 4.818 punts i, des de fa un mes, es manté cotitzant en una banda lateral de consolidació just per sota d'aquest nivell.

"La fortalesa del selectiu nord-americà és molt important. Estarem molt pendents d'un tancament per sobre d'aquest nivell de preus. La superació d'aquests preus la deixaria en pujada lliure amb el camí obert perquè puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 5.000 punts, preus que creiem que no trigarà gaire a assolir", valora César Nuez, analista de Bolsamanía.

ECONOMIA I ALTRES MERCATS

L'agenda econòmica dels propers dies inclou la publicació de les vendes al detall del mes de desembre i del Llibre Beix de la Fed.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,42% (73 dòlars) i el Brent avança un 0,95% (78,92 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,63% (1,0878 dòlars), i l'unça d'or perd un 0,34% (2.044 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta al 4,011% i el bitcoin perd un 0,33% (42.737 dòlars).

Noticias relacionadas

contador