goldman-sachs-va-acheter-capital-vision-services-un-accord-a-2-7-milliards-de-dollars

Goldman Sachs ha sorprès el mercat amb els seus resultats del quart trimestre i de l'any 2023. El banc ha obtingut un benefici net de 2.008 milions de dòlars entre l'octubre i el desembre, un 51% més que els 1.326 milions de dòlars del mateix període de l'any anterior.

Això es tradueix en un benefici per acció (BPA) de 5,48 dòlars en comparació amb els 3,32 dòlars del quart trimestre del 2022 i els 3,51 dòlars per títol esperats pel consens.

Al còmput anual, el benefici de l'entitat s'ha situat als 8.516 milions de dòlars, una caiguda del 24% des dels 11.261 milions de dòlars de l'exercici del 2022.

Pel que fa als ingressos, la xifra també ha superat les expectatives trimestrals en ubicar-se en 11.318 milions de dòlars, un 7% per sobre dels 10.593 milions de dòlars de l'últim trimestre de l'any anterior. Els analistes n'havien estimat 10.800 milions.

Aquest increment es produeix com a conseqüència de majors ingressos nets a Actius i Gestió patrimonial i solucions de plataforma, parcialment compensats per menors ingressos nets a Banca i Mercats Globals.

En el total de l'exercici del 2023, els ingressos de Goldman Sachs han assolit els 46.250 milions, un 2% menys en comparació amb el 2022, xifra que reflecteix menors ingressos nets a Banca i Mercats Globals, compensats en gran mesura per majors ingressos nets en Solucions de Plataforma i Gestió d'Actius i Patrimoni.

El rendiment sobre el capital comptable comú (ROE)1 mitjana ha estat del 7,5% per al 2023 i el ROE anualitzat del 7,1% per al quart trimestre del mateix any.

El rendiment sobre el capital comptable comú tangible (ROTE)1 mitjana ha registrat un 8,1% per al 2023 i el ROTE anualitzat un 7,6% per al quart trimestre del 2023.

La divisió de Banca i Mercats Globals ha generat ingressos nets de 30.000 milions de dòlars, impulsats per sòlids exercicis tant a Renda Fixa, Divises i Matèries Primes (FICC), que van incloure els segons ingressos nets més alts en finançament FICC.

La gestió d'actius i patrimoni, per la seva banda, ha reportat uns ingressos nets de 13.880 milions de dòlars, incloent-hi gestió rècord i altres honoraris, un 4% més que el 2022, gràcies a majors honoraris de gestió i altres i més ingressos nets en inversions de deute i banca privada i préstecs, parcialment compensats per ingressos nets significativament menors en inversions de capital i tarifes d'incentiu significativament més baixes.

Per la seva banda, les Solucions de plataforma han comunicat uns ingressos nets de 2.380 milions de dòlars el 2023, un 58% més que el curs anterior, cosa que reflecteix ingressos nets significativament més grans en plataformes de Consum.

Els actius sota supervisió han augmentat un 10% durant l'any fins a un rècord de 2,81 bilions de dòlars.

"Aquest va ser un any d'execució per a Goldman Sachs. Amb tot el que vam aconseguir el 2023, juntament amb la nostra estratègia clara i simplificada, tenim una plataforma molt més sòlida per al 2024. Els nostres objectius estratègics subratllen el nostre compromís incessant de servir els nostres clients amb excel·lència, enfortir encara més la nostra franquícia de clients líders i continuar complint amb els accionistes", ha assenyalat David Salomón, president i conseller delegat de Goldman Sachs.

contador