wall street en baisse avec les craintes sur l inflation

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimecres després de les pèrdues destacades de dimarts i amb els inversors molt atents a les negociacions sobre el sostre del deute, que es reprendran durant aquesta jornada.

  • 39.512,84
  • -

Demòcrates i republicans no aconsegueixen tancar un acord i han convertit les converses en una "perillosa arma política", cosa que augmenta el nerviosisme del mercat, especialment a mesura que passen els dies i s'acosta la data d'un possible impagament, que la secretària del Tresor, Janet Yellen, ha establert el proper 1 de juny.

"Mentre el rellotge continua avançant, hi ha un temor creixent que puguem ensopegar amb un error de càlcul que resulti en un incompliment tècnic o creï una situació que causi un dany enorme a la credibilitat fiscal dels EUA", indica Michael Hewson, analista en cap de mercat a CMC Markets.

La despesa és el principal punt de fricció entre els partits polítics. Mentre que els republicans volen retallar-lo el màxim de temps possible, els demòcrates ofereixen fer-ho durant un parell d'anys. "Però el temps corre més fort a mesura que el Compte General del Tresor dels EUA va baixant, i el país aviat es quedarà sense diners per pagar els comptes", explica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Enmig d'aquest escenari, i encara que hi ha una forta creença "que els polítics nord-americans no són ximples per desencadenar una crisi econòmica autoinduïda, i que arribaran a un acord just abans d'hora, la gana pels actius de risc sembla debilitat", afegeix l'analista.

A mesura que avancin els dies sense arribar a un acord, des de Link Securities estimen que la tensió a les borses anirà augmentant, "tot i que seguim convençuts que cap de les parts vol aparèixer com a culpable del potencial desastre que suposaria l'entrada en default dels EUA, i per això hi haurà acord, encara que sigui limitat i d'última hora".

ACTES DE LA FED

El mercat també està molt atent a la Reserva Federal (Fed) i al proper moviment en política monetària, sobretot després dels últims comentaris de diversos dels seus membres defensant més pujades de tipus.

Els inversors havien descomptat una pausa a la reunió del juny, però les paraules del president de la Fed de Sant Lluís, James Bullard o de Neel Kashkari, de la Fed de Minneapolis han avivat la possibilitat de noves alces.

En aquest sentit, aquest dimecres es donaran a conèixer les actes de la Fed en què el focus estarà posat en els detalls que es desprenguin sobre si cal seguir pujant els tipus d'interès o no per tal de controlar la inflació.

POLÍTICA I ALTRES MERCATS

Al pla polític, el republicà Ron DeSantis anunciarà aquest dimecres la seva candidatura a les eleccions presidencials dels Estats Units amb Elon Musk, propietari de Tesla i Twitter.

Juntament amb el seu anunci, s'espera que DeSantis presenti la documentació davant de la Comissió Federal Electoral, cosa que llançarà oficialment la seva campanya presidencial del Partit Republicà.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 2,00% (74,38 dòlars) i el Brent guanya un 1,85% (78,27 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% (1,0782 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,21% (1.978 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa al 3,692% i el bitcoin perd un 1,87% (26,684 dòlars).

Noticias relacionadas

contador