ron desantis
Gage Skidmore

El republicà Ron DeSantis anunciarà aquest dimecres la seva candidatura a les eleccions presidencials dels EUA amb Elon Musk, propietari de Twitter i Tesla. Així, l'actual governador de Florida compareixerà aquesta tarda (nit a Espanya) amb Musk a Twitter Spaces, segons ha informat Fox.

Juntament amb el seu anunci, s'espera que DeSantis presenti la documentació davant de la Comissió Federal Electoral, cosa que llança oficialment la seva campanya presidencial del Partit Republicà.

Fox destaca que DeSantis ha estat durant mesos al nivell superior dels aspirants a la nominació republicana, darrere de l'expresident Donald Trump i per davant de la resta del camp de candidats reals i probables en gairebé totes les enquestes de les primàries del Partit Republicà.

L'expresident Trump, que va ser el promotor de la candidatura de DeSantis a la Governació de Florida el 2018, s'ha convertit en el seu crític més gran des que el governador va començar a enviar senyals que competiria per la nominació republicana i, per tant, que en serà el rival. Després de conèixer els seus plans per avui, Trump i els seus aliats es van afanyar a atacar DeSantis. "Anunciar-se a Twitter és perfecte per a Ron DeSantis", va dir un assessor de Trump a Fox News. "Així no ha d'interactuar amb la gent i els mitjans no li poden fer preguntes".

Fins ara són candidats a les primàries republicanes l'expresident Donald Trump, que és el favorit a totes les enquestes, l'exgovernadora de Carolina del Sud i exambaixadora davant l'ONU Nikki Haley, l'exgovernador d'Arkansas Asa Hutchinson, l'empresari Vivek Ramaswamy i el senador afroamericà Tim Scott.

Noticias relacionadas

contador