trader-sorprendido-mirando-pantallas-wall-street
Reuters
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra caigudes del 0,7% durant la primera sessió de la setmana després de la festivitat del Labor Day als Estats Units. Els inversors tornen a vendre després que hagin entrat en vigor nous aranzels entre els EUA i la Xina i a l'espera del que passi amb el Brexit, ja que aquesta tarda se celebra una votació important al Parlament per al futur d'aquest caòtic procés.

La Borsa de Nova York va tancar el mes d'agost amb pèrdues mitjanes del 2%. Entre les preocupacions dels inversors continua la inversió de la corba de tipus, que anticipa una recessió per a l'economia nord-americana en un termini de 12 a 18 mesos. No obstant això, els índexs de Nova York encara acumulen importants guanys anuals: el Dow Jones avança un 13% l'any, l'S&P 500, un 17% i el Nasdaq, un 20%.

Sobre la guerra comercial, Donald Trump ha intentat calmar els mercats en assegurar que les negociacions "van molt bé". Tot i que en el seu to polèmic habitual ha afegit que, si guanya les eleccions de l'any que ve, la seva postura per negociar amb Pequín serà "molt més dura".

A l'escena econòmica, falten per publicar les dades de manufactures corresponents al mes d'agost i la despesa en construcció del mes de juliol.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, l'euro es deprecia un 0,23%, fins als 1,0940 dòlars. Per la seva banda, la lliura es deprecia un 0,3%, fins als 1,2020 dòlars, a prop dels mínims marcats el 2016. A més, el petroli West Texas cau amb força un 3,3%, fins als 53,27 dòlars.

Al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,5%, mentre el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,51% i el del bo a 3 mesos a l'1,97%.

La inversió de la corba de tipus als EUA indica que els inversors estan anticipant una recessió per a l'economia nord-americana, raó que explica que els rendiments dels bons a curt termini s'hagin situat per sobre dels de llarg termini.

No obstant això, solen passar de mitjana uns 15 mesos entre la inversió de la corba i la recessió, i durant aquest període la renda variable sol protagonitzar un fort ral·li alcista abans que es produeixi una gran correcció.

Noticias relacionadas

contador