illustration-robot-humanoide-tech-robotique-intelligence-artificielle

Estem envoltats de robots. Cada vegada tenen més i més tasques al nostre dia a dia. Abans de deixar-nos portar per la paranoia i caure presos d'una distopia que bé podia estar narrada per Isaac Asimov o Philip K. Dick, pensem en el que poden fer per a nosaltres: com predir el que farà Tesla en borsa.

  • 168,29$
  • -1,11%

Aquesta és el cap banyat que adorna orgullosa el saló d'aquest fons d'inversió cotitzat gestionat per una intel·ligència artificial (IA), que cotitza com AMOM a la Borsa de Nova York des de maig de al 2019.

Aquest ETF acaba de generar un retorn del 79% el 2020 i, des del començament d'any, ha guanyat un 9%. Gens malament per a una IA que podria estar fent altres coses, com apagar les nostres llums a cop de comandament de veu o escombrar les nostres llars. Per posar un exemple, l'ETF que replica l'S&P 500 acaba de tancar l'any passat amb una pujada del 45%, notablement per sota.

Il·luminada per Qraft, un fintech sud-coreana basada a Seül, aquesta IA escaneja el mercat i usa el seu algoritme per analitzar una sèrie de patrons sobre el 'momentum' de les borses, i tot seguit predir el seu comportament. Tornem a Tesla. A finals d'agost, abans que els d'Elon Musk corregissin un 14% al setembre i un altre 10% a l'octubre, aquest ETF va vendre totes les seves accions en la companyia.

Un mes més tard, al novembre, AMOM va comprar en aquestes caigudes i va mantenir aquestes accions, que van arribar a representar un 6,7% de la seva cartera, fins a finals de gener. En aquell moment Tesla estava pròxima als seus màxims històrics i, des de principis de febrer, la fabricant de cotxes elèctrics es deixa un 12%, just després que aquest ETF decidís vendre les seves accions. Encara no ha tornat a comprar els seus títols, cosa que indica que no anticipa pujades prou significatives en la companyia.

La IA divideix el mercat. Alguns teoritzen que, si se la deixa el comandament d'un vehicle inversor, poden arribar a generar un retorn del 40% a l'any, mentre que altres creuen que encara és aviat perquè desxifri el mercat i el llegeixi com un llibre obert.

QUÈ PUJARÀ A L'ABRIL?

AMOM ha revelat les seves cartes per MarketWatch. El mitjà nord-americà revela la mà d'aquesta IA per al mes d'abril, que inclou el 'fitxatge' de Target, que en aquests moments pesa un 2,7% en la seva cartera. Aquest mes, els títols del gegant del retail han avançat un 3% i, aquest any, un 15%.

Una altra de les grans arribades és Walmart, la segona més gran aposta d'aquesta ETF per al quart mes de l'any. Des que va entrar a la cartera d'AMOM, ha pujat un 7%. L'aposta per les dues té sentit si pensem en aquesta rotació cap a valors més 'value' que estem veient últimament.

ServiceNow és una altra, i des d'entrar al portfoli d'AMOM ha rebotat un 10%, xifra que contrasta amb el poc que havia pujat fins llavors, i és que es revalora només un 4% l'any. La IA també aposta per AutoCAD i Monster Beverage, a més d'O'Reilly Auto Parts, totes elles oferint també retorns positius aquest mes.

Noticias relacionadas

contador