ep logo de bank of america en la fachada de sus oficinas en los angeles
Uli Deck/dpa - Archivo

Bank of America (BofA) té clares quines han de ser les apostes dels inversors a la borsa europea durant els propers mesos. Els estrategs de l'entitat nord-americana han fet una valoració dels sectors més ben posicionats per aprofitar l'acceleració del creixement. Segons les seves estimacions, els bancs poden pujar un 25% i les aerolínies, un 20%.

"La nostra cartera sectorial s'orienta cap a un major creixement i un augment dels rendiments dels bons", expliquen aquests experts en un dels seus últims informes, en què assenyalen que les seves projeccions macro d'acceleració del creixement, augment dels rendiments dels bons i contínua debilitat del dòlar "són coherents" amb diversos escenaris per a les accions europees, començant amb una pujada de l'Stoxx 600 del 10% per al tercer trimestre.

En concret, diuen que ajudaran a aconseguir un "rendiment superior del 25%" als bancs europeus, i "un 20% de rendiment superior" a les aerolínies. Així mateix, parlen de la possibilitat que hi hagi pujades del 15% en els valors cíclics enfront dels defensius, en el value davant el growth, en els títols relacionats amb els béns de capital i en les accions dels béns de luxe si es compleixen les seves previsions macroeconòmiques.

I és que BofA augura que l'impuls del creixement "augmenti a nivells inusualment forts aquest any" gràcies a la reobertura i a l'estímul fiscal a gran escala aprovat pels EUA, que "elevarà el creixement del PIB a l'11% als Estats Units" (el consens estima un 6%) i "el 7% a la zona de l'euro per al tercer trimestre".

Però no només això, ja que aquest escenari, diuen els analistes de Bank of America, també afavorirà altres accions. En concret, creuen que hi pot haver "un 10% de rendiment superior" en sectors com el de les assegurances i l'energia, mentre que avisa que hi haurà altres, clarament perjudicats: espera un "rendiment inferior del 10%" en les farmacèutiques i els títols relacionats amb els serveis públics.

UNA 'ENRABIADA' DEL MERCAT DE BONS, EL MAJOR RISC

A més, aquests estrategs remarquen que "una enrabiada al mercat de bons segueix sent el major risc per al mercat de renda variable", i per tant caldrà estar vigilant. Com diuen, "el rendiment real dels bons de la zona euro ha pujat 20 punts percentuals durant l'últim mes, d'acord amb una pujada de 30 punts percentuals en el rendiment dels bons a 10 anys nord-americans", i creuen que es deu al fet que el mercat "ha començat a valorar l'enduriment de la política monetària nord-americana en resposta a la millora de les perspectives econòmiques".

"L'acceleració del creixement i l'augment de la inflació podrien portar a una nova revisió de la Fed, amb el risc que es repeteixin els episodis de rebequeries als mercats de bons de 2013 i 2015 (quan un pic de 100 punts bàsics en els rendiments dels bons reals de la zona euro va provocar una caiguda del 10% en la renda variable europea a causa de la compressió múltiple)", recorda BofA.

Tot i això, considera que es tracta d'"un escenari de risc de cua" per dos motius: primer, que la pujada dels tipus ja està avançada, ja que els seus experts "només esperen que la Fed comenci a pujar els tipus durant el segon semestre del 2023", tot i que les seves previsions de creixement del PIB nord-americà estan per sobre de consens; i segon, creu que és probable que els bancs centrals "s'oposin a moviments desordenats dels tipus, especialment si es considera que aquests amenacen la recuperació".

Noticias relacionadas

contador