teslacbburbuja11

Tesla i bombolla tornen a conviure juntes en la mateixa frase. Una altra vegada, sí. L'últim ós que ha sortit de la seva hibernació és Craig Irwin, analista sènior a Roth Capital, que manté la fabricant de cotxes elèctrics un preu objectiu de 150 dòlars per acció.

  • 162,13$
  • 12,06%

Recordem que els títols de Tesla cotitzen una mica per sobre d'aquest preu objectiu, als 684 dòlars amb acció. Quan Irwin va reiterar el seu lapidari preu objectiu als d'Elon Musk, aquests cotitzaven als 691 dòlars, és a dir, un 78% per sobre.

Que Tesla superi les estimacions "ja està descomptat per la seva valoració actual", ha defensat Irwin en declaracions a la CNBC aquest dimarts. La capitalització borsària de la companyia, que està al voltant dels 660.000 milions, és massa alta per a "un 'jugador' petit" dins de la indústria de l'automòbil, assegura.

"Per a mi, no es basa en els seus fonamentals i ho veig com una dislocació de mercat", afegeix Irwin, que veu altres empreses del sector "amb molt potencial per ser reeixides" i demostrar que "Tesla sí que té rivals, encara que la gent estigui assumint que no". De fet, aquest analista espera grans coses de les vendes de cotxes elèctrics, indústria que mal que li pesi, els de Musk segueixen liderant.

Tesla té "les seves coses bones", reconeix Irwin. El problema segueix sent la seva valoració. Perquè estigués justificada, "haurien de complir les seves promeses respecte als cotxes autònoms i els robotaxis", suggereix, assenyalant que és una àrea de negoci que els de Musk semblen haver oblidat al mateix temps que altres companyies redoblen les seves apostes amb "una tecnologia vastament superior".

I SI ES QUEDA SENSE PILES?

Cal estar preparats per a tot. JP Morgan és conscient d'això, i en un dels seus últims informes es queda amb una companyia que fabrica instal·lacions de càrrega de cotxes elèctrics. El seu nom és SPIE, i l'entitat nord-americana no només manté el consell de sobreponderar els seus títols, sinó que, a més, els dedica un preu objectiu de 23 euros, per sobre dels 20,70 euros en què cotitza.

"Aquestes infraestructures segueixen representant una petita part de la facturació de SPIE, però el mercat està en un punt d'inflexió i creiem que la companyia pot capitalitzar durant els propers anys el seu paper com a subcontracta i proveïdora per a empreses grans", explicava JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador