apple tesla

Apple i Tesla tornen a copar els titulars dels grans mitjans borsaris i econòmics. Aquest dilluns ha entrat en vigor el seu split d'accions, amb el corresponent reajustament de les seves cotitzacions, i els experts d'eToro ho tenen clar: els seus títols poden pujar fins a un 33% durant els 12 pròxims mesos.

  • 165,00$
  • -1,22%

La plataforma ha emprat les dades dels últims 60 anys per establir que les grans companyies que han dut a terme un split en aquest lapse de temps, s'han acabat disparant un 33% de mitjana durant els 12 mesos següents.

A Apple no li ve de nou. Els de Cupertino han fet ja quatre splits al llarg de la seva història i s'han apuntat un retorn mitjà del 10% durant els 12 mesos següents. Els dos únics colossos que han ofert un rendiment negatiu després del seu corresponent split durant els 12 mesos posteriors han estat Alphabet (matriu de Google) i Samsung, amb un -6% i un -13%, respectivament.

Coca-Cola (nou splits en tota la seva història) ha registrat uns retorns mitjans de l'11% en aquest període de temps. Intel (sis splits), un 12%. En el cas de Disney (vuit splits fins a aquest moment), el seu rendiment mitjà ha estat del 18%.

Més amunt hi ha McDonald's (nou splits i un 22% de retorn durant els 12 següents mesos), Toyota (un split seguit d'un rendiment del 25%), Microsoft (nou splits als quals han seguit una revaloració mitjana del 47%) i Amazon (tres splits que van servir de teloners a un ral·li mitjà del 209% durant els 12 següents mesos).

"ÉS MÉS PSICOLÒGIC QUE ALTRA COSA"

Aprofundint en els splits d'Apple, la tecnològica va arribar a disparar-se un 58,2% després del seu split de febrer de l'any 2005 i un 36,4% després del seu split de juny del 2014. D'altra banda, els de Cupertino van caure un 61% durant els 12 mesos següents al seu split de juny del 2000.

En aquesta ocasió, des d'eToro creuen que el resultat serà positiu. Des que van anunciar els seus respectius splits, Apple i Tesla han estat testimonis de pujades i uns majors volums de negociació dels seus títols. En el cas de Tesla, la fabricant de cotxes elèctrics s'ha revaloritzat un 47% des del seu anunci i Apple, un 30%.

"És més psicològic que altra cosa per als inversors minoristes", reconeixen des d'eToro, després d'assenyalar que el split no tindrà un impacte directe en la capitalització de cap de les dues companyies.

Noticias relacionadas

contador