ep recursovolkswagen 20180510095807
Europa Press

Les companyies de cotxes segueixen caient aquest dimecres, tot i que moderadament, després de les retallades de la passada sessió després que una revista alemanya informés que el president dels Estats Units, Donald Trump, podria imposar aranzels als automòbils importats a partir de la setmana que ve.

'Wirtschaftswoche' ha informat que fonts de la Unió Europea (UE) havien revelat que hi ha un informe del Departament de Comerç dels EUA esperant a sobre de la taula de Trump, i ha afegit que el president "possiblement decidirà sobre els aranzels la propera setmana després de la reunió del G-20 a Buenos Aires".

Les mateixes fonts han assenyalat que l'informe recomanava un aranzel del 25% sobre les importacions d'automòbils de tots els països excepte del Canadà i Mèxic.

No obstant això, la Casa Blanca ha promès repetidament no avançar en la imposició d'aranzels a la Unió Europea o al Japó, sempre que evolucionin de manera constructiva les converses comercials.

La Comissió Europea (CE), que supervisa la política comercial dels 28 membres de la Unió Europea, es va negar a comentar aquestes informacions a Reuters. Així mateix, ni la Casa Blanca ni el Departament de Comerç dels Estats Units van voler fer declaracions al respecte.

Una vegada que Trump prengui la decisió, la Casa Blanca té 15 dies per imposar les noves tarifes.

Les accions dels automòbils europeus van augmentar les seves pèrdues després de conèixer aquesta informació dimarts. Van caure al voltant d'un 2,5% de mitjana i avui segueixen retallant, encara que lleument. Les accions de les companyies automobilístiques han baixat un 20% aquest any, ja que la por a les tarifes i la desacceleració del creixement de les vendes d'automòbils allunyen els inversors del sector.

Noticias relacionadas

contador