ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante al junta general de
TELEFÓNICA - Archivo

Telefónica se situa aquest dilluns com el millor valor de l'Ibex en registrar un repunt superior al 5%. D'aquesta manera, les accions de la companyia de telecomunicacions recuperen els 3 euros, nivell que van deixar enrere fa gairebé dues setmanes.

  • 4,13€
  • 0,29%

Aquest repunt arriba enmig de les crides a la consolidació del sector 'telecos'. Per exemple, els experts de Bank of America (BofA) van assenyalar al seu últim informe que "tots els operadors perceben la necessitat econòmica d'una consolidació", posant en el focus la situació que viuen les grans operadores a Espanya, on la guerra de preus s'està intensificant.

En el que va d'any, les accions de Telefónica perden al voltant d'un 50% i es troben per sota del preu objectiu de 5,43 euros que li atorga el consens dels analistes de FactSet. Per a aconseguir aquest valor hauria de repuntar un 77% respecte als nivells actuals. Davant aquesta situació, un 46% dels experts recomana 'Comprar', un altre 46% aconsella 'Mantenir' i un 8% aposta per 'Vendre'.

ANÀLISI TÈCNICA

Per aspecte tècnic, l'analista de 'Bolsamanía', José María Rodríguez, apunta que, malgrat les pujades d'aquest dilluns, "la correcció en els títols de Telefónica no té fi". De fet, sosté que "l'única cosa que la pot salvar és l'important suport a la zona dels 2,50 euros: l'altura del doble sostre".

"La veritat és que es pot dir que ja tenim els títols de l'operadora prop de l'objectiu de caiguda (2,50 euros). Podrà tocar-los o no, perdre'ls o rebotar amb força des d'aquí, però convindran amb mi en què la figura s'està complint. Arribats a aquest punt, no cal dir que l'equació rendibilitat-risc es fa òptima pel costat llarg (alcista) en els nivells de preu més pròxims possibles als 2,50 euros", afegeix.

Noticias relacionadas

contador