bandera-china1
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les borses d'Àsia-Pacífic han cotitzat amb signe mixt dilluns, mentre els inversors observaven els moviments de la lira turca després d'una sobtada agitació en el banc central del país.

La volatilitat de la lira turca domina l'ànim dels inversors, que s'ha produït després que el president del país, Recep Tayyip Erdogan, substituís bruscament el ja excap del banc central, Naci Agbal. El moviment s'ha donat pocs dies després d'una forta pujada dels tipus d'interès, a la qual Erdogan s'oposa amb vehemència.

Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 1,62% durant les operacions de la tarda, mentre que l'índex Topix ha baixat un 0,71%. El Kospi de Corea del Sud ha avançat un 0,26%.

D'altra banda, els mercats de la Xina continental han acabat en verd, amb el compost de Xangai pujant un 0,9%, mentre que el component de Shenzhen ha guanyat un 0,71%. L'índex Hang Seng d'Hong Kong ha cedit un 0,18%.

El Banc Popular de la Xina (BPC) ha mantingut al 3,85% el seu tipus de referència per a préstecs per onzè mes consecutiu, ha informat avui l'organisme. La taxa referencial per a crèdits (LPR) a un any va registrar la seva última variació l'abril de l'any passat, quan el banc central la va reduir des del 4,05% dels mesos de febrer i març. Segons l'última actuació publicada avui pel BPC, l'LPR a cinc anys tampoc va sofrir canvis, i es va mantenir al 4,65%.

Per part seva, les accions australianes han pujat, i l'S&P/ASX 200 ha pujat un 0,74%.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic ha pujat un 0,31%.

Noticias relacionadas

contador