evergrandecb11
37.628,48
  • -831,60
  • -2,16%

Les accions d'Àsia-Pacífic acaben la setmana amb signe mixt, amb la China Evergrande Group com a protagonista de nou, ja que el promotor immobiliari s'ha deixat un altre 12%, ja que els temors sobre els seus problemes de deute segueixen pesant en l'ànim dels inversors.

Amb tot, l'índex de referència Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,4%, ja que les accions han intentat recuperar-se de les fortes pèrdues registrades a principis de la setmana. Al tancament de dijous, l'índex havia caigut gairebé un 6% durant la setmana enmig de les preocupacions reguladores que envolten sectors com el tecnològic i el dels casinos.

Les accions de la Xina continental han baixat, amb el compost de Xangai un 0,59% a baix, mentre que el component de Shenzhen ha caigut un 0,28%.

D'altra banda, el Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,5%, mentre que l'índex Topix ha cotitzat un 0,23% a l'alça. A Corea del Sud, el Kospi tot just ha registrat variacions.

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha caigut gairebé un 1%.

Les accions de les mineres australianes han caigut després del recent descens dels preus del mineral de ferro: Rio Tinto ha baixat un 4% i BHP ha perdut un 3,95%, mentre que Fortescue Metals Group s'ha desplomat un 11,7%, informa CNBC.

L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha pujat un 0,23%.

Noticias relacionadas

contador