• Los principales índices de la región cierran casi planos
  • El Banco de Japón vuelve a descartar la opción del helicóptero de dinero
Nikkei

Les principals borses asiàtiques han tancat avui dilluns amb escàs moviment, iniciant una setmana marcada pels bancs centrals, primer amb la reunió de la Reserva Federal (Fed) als Estats Units i després el Banc del Japó. El Nikkei de Tòquio ha resistit malgrat l'enfonsament de Nintendo i la nova negativa des de l'autoritat monetària a emprar el mecanisme conegut com a diner d'helicòpter per estimular l'economia.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Així, el Nikkei japonès tanca amb pèrdues de quatre centèsimes, el Hang Seng de Hong Kong es deixa un 0,2%, el Shanghai Composite xinès acaba pràcticament pla, igual que el Kospi de Corea del Sud, mentre que l’ASX australià avança una 0,67%. Des del punt de vista empresarial, destaca a Tòquio la caiguda del 17% de Nintendo, un valor que ha pujat amb força els últims dies davant la febre del joc Pokémon Go, però que la companyia ha reconegut que per ara tindrà escàs impacte en els seus comptes.

Des del punt de vista econòmic, al Japó s'ha publicat l'índex de lideratge econòmic corresponent al mes de maig, que empitjora des de l'abril de 100,0 punts a 99,7 punts. Un mes després del referèndum del Regne Unit en el qual els britànics van apostar majoritàriament pel Brexit, aquest segueix sent protagonista, en una setmana en què hi ha reunió de dos dels principals bancs centrals. Primer la Fed, que dimecres donarà a conèixer les conclusions de la trobada. Tot i que no s'esperen canvis, sí que s’esperen pistes sobre si hi haurà o no pujades imminents de tipus.

NOUS ESTÍMULS AL JAPÓ?

Després serà el torn del Banc del Japó, on sí podria haver estímuls monetaris addicionals que acompanyin els fiscals anunciats pel Govern de Shinzo Abe. No obstant això, aquest cap de setmana el governador de la institució, Haruhiko Kuroda, ha descartat en la cimera del G-20 celebrada a la Xina aquest cap de setmana la possibilitat de l'ús del 'diner d’helicòpter', com es coneix a l'opció que un banc central injecti diners en l'economia de forma directa a la població.

Precisament en la reunió del G-20, la salut de l'economia i l'impacte del Brexit ha estat el tema central. Les principals potències mundials econòmiques han tret en conclusió que estan preparades perquè la sortida del Regne Unit de la Unió Europea no afecti els mercats financers comuns. Amb això, es pretén llançar un missatge de tranquil·litat i de pas li envia un missatge al país que va votar a favor del 'Brexit' ja que considera que es pot viure sense ells en l'economia mundial.

contador