dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Tancament alcista a les borses d'Àsia aquest dimarts. L'ASX australià ha liderat les compres amb un repunt de l'1%, seguit pel Hang Seng de Hong Kong i el Kospi sud-coreà. Per la seva banda, el Shanghai Composite xinès i el Nikkei japonès han registrat pujades més moderades.

  • 38.460,08
  • 2,42%

Wall Street va finalitzar la jornada amb signe mixt, impulsat pel sector bancari i llastat pel sector tecnològic. Els bancs van liderar el rebot de la mà de First Republic (+11,8%) i KeyCorp (+5,3%), mentre que l'altra cara de la moneda va estar a la tecnologia, amb pèrdues com les d'Alphabet, matriu de Google, que es va deixar un 2,8%.

First Citizens Bank va acordar comprar els dipòsits i préstecs del fallit Silicon Valley Bank (SVB). Després de conèixer-se la notícia, les accions de First Citizens van tancar amb guanys del 53%.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,1% (72,70 dòlars) i el Brent baixa un 0,5% (77,73 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% ($1,0809), i l'unça d'or repunta un 0,3% (1.959 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,5%. Per la seva banda, el bitcoin baixa un 0,3% (26.946 dòlars).

La Comissió de Comerç de Futurs de Productes Bàsics (CFTC, per les sigles en anglès) ha presentat una demanda en què acusa Changpeng Zhao, fundador de Binance, i tres entitats que operen la plataforma, de "nombroses violacions" de la Llei dIntercanvi de Productes Bàsics (CEA) i les regulacions de la CFTC.

Noticias relacionadas

contador