dl svb silicon valley bank logo collapse us usa united states of america california technology lender logo 2
Sharecast graphic / Josh White

Tancament mixt a les borses d'Àsia aquest dilluns. El Hang Seng de Hong Kong ha liderat les caigudes, amb descensos superiors a l'1%, seguit pel Shanghai Composite xinès i el Kospi sud-coreà. Per part seva, el Nikkei japonès i l'ASX australià han finalitzat amb pujades moderades.

  • 38.471,20
  • -1,94%

Una de les notícies de la jornada és que First Citizens Bank ha acordat comprar els dipòsits i préstecs del fallit Silicon Valley Bank (SVB), segons ha anunciat aquest dilluns la Corporació Federal d'Assegurances de Dipòsits (FDIC) dels Estats Units.

Tot i això, els inversors asiàtics no han acabat de recuperar la confiança, a causa del clima d'incertesa global que s'ha instal·lat als mercats financers.

L'agenda d'aquest dilluns inclou com a referència més rellevant l'IFO alemany del mes de març, mentre que aquesta setmana els inversors se centraran en l'IPC preliminar del març de la zona de l'euro, que es publica divendres, i al PIB del quart trimestre dels EUA, que s'anunciaran un dia abans.

En altres mercats, el petroli rebota després de les últimes caigudes. El West Texas repunta un 1,1% (70,00 dòlars) i el Brent avança un 1% (75,75 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,13% (1,0773 dòlars), i l'unça d'or cedeix un 0,6% (1.972 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja al 3,41%. Per la seva banda, el bitcoin baixa un 0,1% (27.826 dòlars).

contador