powellcbbolsa2

Tancament alcista per a les borses d'Àsia després que el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, anticipés pujades de tipus d'interès més moderades als Estats Units a partir del desembre. El Hang Seng ha pujat un 1,5% a Hong Kong, seguit del Nikkei japonès i l'ASX200 australià, amb avenços propers a l'1%. Els guanys per al Shanghai Composite xinès i per al Kospi sud-coreà han estat més moderats.

  • 40.369,44
  • 0,50%

El banquer central ha assegurat que "el moment de moderar el ritme d'augment dels tipus d'interès pot arribar tan aviat com la reunió del desembre", ja que s'aproximen al "nivell de moderació que serà suficient per reduir la inflació".

Tot i això, Powell també ha comentat que "a causa del nostre progrés en l'enduriment de la política, el moment d'aquesta moderació és molt menys significatiu que la qüestió de quant més necessitarem augmentar les taxes per controlar la inflació i quant de temps caldrà mantenir la política a un nivell restrictiu".

Després de les seves paraules, el mercat ja descompta una pujada de 50 punts bàsics per part de la Fed a la reunió del desembre.

En altres notícies destacades, el PMI manufacturer de la Xina ha pujat lleugerament al novembre fins a 49,4 des de 49,2 per sobre de la caiguda esperada fins a 48,9. Tot i això, encara es manté en territori que indica contracció de l'activitat per quart mes consecutiu.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,3% (80,33 dòlars); i el Brent, de referència a Europa, cedeix un 0,2% (86,70 dòlars). A més, l'euro s'aprecia un 0,38% (1,0445 dòlars) i l'or avança un 2% (1.795 dòlars). A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,62% i el bitcoin repunta un 0,2% (17.105 dòlars).

Noticias relacionadas

contador