ep archivo   fabrica de baterias de bmw brilliance automotive en shenyang china
BMW - Archivo

Les borses asiàtiques han acabat aquest dimecres amb signe mixt. La majoria dels mercats han pujat, tret del Japó, i això que l'activitat de les fàbriques xineses s'ha situat al nivell més baix des del mes d'abril.

En concret, l'activitat es va contreure encara més al novembre enmig d'un brot rècord de Covid, i és probable que el creixement continuï sent feble i s'espera que el banc central afegeixi més estímuls per reforçar la recuperació.

L'índex oficial de gestors de compres del sector manufacturer de la Xina corresponent al novembre es va situar al 48, per sota de la marca de 50 punts que separa el creixement de la contracció. Aquesta xifra és inferior a les expectatives dels analistes enquestats per Reuters, que preveien una lectura de 49. El PMI d'octubre va ser de 49,2.

Les lectures del PMI són seqüencials i representen els canvis intermensuals a l'activitat de les fàbriques. Tot i això, sembla haver pesat més que les autoritats sanitàries xineses anunciessin aquest dimarts mesures per impulsar la vacunació entre la gent gran, un indicador que es considera important per a la reobertura de l'economia.

Així, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha pujat un 0,22%, el Shanghai Composite ha avançat un 0,21% i el Shenzhen Component ha repuntat un 0,38%.

A Austràlia, on s'ha publicat la dada de la inflació, que es va alentir a l'octubre ja que els preus de les fruites i verdures van caure bruscament i els costos de les vacances van experimentar un sorprenent descens, hi ha hagut un canvi als mercats.

La lectura de l'IPC suposa un gir inesperat que podria significar que els tipus d'interès no hauran de pujar tant com alguns esperaven, i per això l'S&P/ASX 200 ha revertit les pèrdues que estava registrant i ha acabat amb alces del 0,43%.

El Nikkei 225 i el Topix del Japó han caigut un 0,43% i un 0,48%, respectivament, mentre que el Kospi de Corea del Sud ha pujat un 0,81%. L'índex MSCI més ampli d'accions d'Àsia-Pacífic fora del Japó ha tancat amb una pujada del 0,5%.

Noticias relacionadas

contador