ep wall street senal
Bryan Smith/ZUMA Wire/dpa - Archivo

Wall Street està pla a aquestes hores de divendres després de les dades d'ocupació del mes de juliol i amb l'S&P 500 prop dels seus màxims històrics de febrer. A més, el Nasdaq va marcar aquest dijous un nou rècord en 11.108 punts i ja ha acumulat un guany del 24% aquest any.

  • 11.151,13
  • 2,34%

Les dades laborals de juliol han registrat la creació d'1,76 milions d'ocupacions i una baixada de la taxa d'atur fins al 10,2% des del 11,1%. Unes dades que han millorat les previsions de 1,6 milions d'ocupacions i una baixada de la taxa d'atur fins al 10,5%.

A més de l'ocupació, l'altre gran tema del dia ha estat l'ordre executiva que ha signat Donald Trump que prohibeix a totes les empreses fer negocis amb ByteDance, el desenvolupador xinès de TikTok, a partir de 45 dies. "Els EUA ha de prendre accions agressives en contra dels propietaris de TikTok per protegir la nostra seguretat nacional", ha afirmat Trump en el text de l'ordre, que eliminarà l'aplicació als EUA sinó canvia de mans (està negociant la seva venda a Microsoft).

L'orde de Trump també afecta a WeChat, propietat del gegant tecnològic xinès Tencent, en un nou capítol de la guerra comercial entre Washington i Pequín que es disputa a múltiples àmbits geopolítics.

"Encara queda un llarg camí per recórrer en la guerra tecnològica entre els dos països, especialment si Trump guanya al novembre. Veig poques o cap possibilitat que la Xina no prengui represàlies si els Estats Units prohibeix TikTok o Microsoft té èxit amb l'adquisició. Aquest és només el començament d'una altra baralla entre totes dues nacions", explica Craig Erlam, analista d'Oanda.

A més, el banc estatunidenc Goldman Sachs ha rebaixat en un 91%, fins a 197 milions de dòlars, el benefici net atribuït que va declarar el 15 de juliol, quan va presentar els seus comptes trimestrals, a causa de l'impacte en els seus comptes de l'acord que va arribar amb el Govern de Malàisia per resoldre el saqueig del fons 1MDB.

I a d'altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, a 41,56 dòlars, mentre l'euro es deprecia un 0,5% i es canvia a 1,1816 dòlars. A més, la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau fins al 0,53%. Per part seva, l'or cotitza pla però es manté per sobre dels 2.000 dòlars per unça.

Noticias relacionadas

contador