dl new york stock exchange us markets wall st wall street nyse dow jones industrial average sp500 trading unsplash
Sharecast / Aditya Vyas via Unsplash

Wall Street cotitza amb vendes moderades aquest dimarts després de les pèrdues de dilluns motivades per Apple que, malgrat assolir màxims històrics durant la sessió, va acabar a la baixa després de presentar 'Vision Pro', les ulleres de realitat mixta. La Conferència de Desenvolupadors de la companyia de Cupertino se celebra fins al proper 9 de juny, cosa que posa al focus dels inversors els valors tecnològics.

  • 17.394,31
  • -0,57%

"Apple va revelar les seves molt esperades ulleres VR, just després que el preu de les seves accions arribés a un rècord, però el producte de 3.500 dòlars no va aconseguir convèncer els inversors que seran la propera gran novetat. És massa car per democratitzar-lo i els esforços dels rivals, fins ara, no han donat gaires resultats. Donar un disseny elegant a un producte de poc interès pot ser que no sigui el proper gran pas per a Apple", indica Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank.

Pel que fa a la tecnologia, Ozkardeskaya destaca que el Nasdaq 100 ha pujat més del 35% des de principis d'aquest any i, "segons un informe de Deutsche Bank, el volum de compra en accions tecnològiques i Mega Cap Growth s'acosta als nivells més alts de la pandèmia, malgrat la pujada de tipus de 500 punts bàsics de la Reserva Federal (Fed) i la seva promesa de fer-ne més. Per ara, no hi ha senyals importants d'un canvi en la gana per les Big Tech".

LA FED, ATENTA A LES DADES MACRO

L'agenda econòmica es presenta sense catalitzadors destacats durant els propers dies, més enllà de les peticions setmanals de desocupació que es donaran a conèixer dijous. Tot i això, la Reserva Federal (Fed) segueix molt atenta a totes les dades que es vagin donant a conèixer fins a la reunió de política monetària del 13 i 14 de juny.

Pel que fa a això, i davant les últimes xifres conegudes com l'informe d'ocupació i el PMI i ISM serveis, el mercat torna a apostar perquè el banc central nord-americà faci una pausa. En aquest sentit, l'eina FedWatch de CME Group contempla aquesta opció amb un 76% de probabilitat.

"La bona notícia per a la Fed és que les pressions sobre els preus semblen estar disminuint gradualment també al sector de serveis, cosa que recolza la nostra opinió que és probable que la Fed aturi les pujades de tipus a la reunió de la setmana que ve", assenyalen des de Danske Bank.

Els dubtes ara giren al voltant de la idea que, després de saltar-se aquesta reunió, la Fed torni a apujar els tipus en 25 punts bàsics al juliol.

"Si bé el consens generalitzat és que la Reserva Federal (Fed) farà "una parada al camí" i no pujarà les seves taxes d'interès de referència a la reunió que mantindrà la setmana que ve el seu Comitè Federal de Mercat Obert (FOMC), les últimes lectures d'inflació, que la mostren més reticent a baixar del que s'esperava, i la fortalesa que segueix mostrant el mercat laboral nord-americà han elevat les expectatives dels inversors que el banc central torni a incrementar les taxes al juliol", afirmen a Link Securities.

EMPRESES I ALTRES MERCATS

A l'actualitat empresarial, Coinbase s'enfonsa a la borsa després de la demanda presentada per la SEC, que expandeix la seva ofensiva als criptoactius després de la denúncia d'ahir contra Binance.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 2,19% (70,57 dòlars) i el Brent perd un 1,98% (76,41 dòlars). Per part seva, l'euro es deprecia un 0,12% (1,0699 dòlars), i l'unça d'or avança un 0,2% (1.975 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,662% i el bitcoin guanya un 0,72% (25,730 dòlars).

Noticias relacionadas

contador