wall street new york us usa america finance stock exchange business
Pexels

Wall Street registra lleugeres pujades del 0,1% i reprèn així la normalitat després del festiu de la passada sessió pel Memorial Day. La borsa cotitza les declaracions realitzades per Donald Trump aquest dilluns, quan va dir que "no estava a punt" per fer un tracte amb la Xina, encara que va afegir que espera'n un en el futur. El president nord-americà també va afirmar que els aranzels sobre importacions xineses podrien augmentar "substancialment".

  • 38.675,68
  • -
  • 17.890,80
  • 1,99%
  • 5.563,92
  • -

Els comentaris de Trump es van produir després de publicar-se un article en un diari estatal xinès que insinuava que la Xina no cedirà davant les demandes dels Estats Units de canviar la seva economia estatal. L'Administració Trump ha expressat la seva preocupació per les empreses estatals i el lliurament forçós de la propietat intel·lectual.

"Trump està jugant un Joc de Trons amb adversaris nacionals i estrangers", ha assenyalat Ed Yardeni, president i estrateg en cap d'inversions de Yardeni Research, a CNBC.

"Com és el president de la major potència econòmica i militar del món, ha afirmat que consumarà molts acords amb ells que beneficiaran enormement als EUA en poc temps. Però els resultats han estat decebedors fins ara", ha afegit.

Les tensions comercials entre els dos països es van intensificar a principis d'aquest mes, quan tots dos van pujar els aranzels sobre milers de milions de dòlars en béns de cada un d'ells. Les creixents tensions han fet que l'S&P 500 baixi més d'un 4% el maig.

ECONOMIA I EMPRESES

Quant a les dades macro, l'índex de preus de l'habitatge S&P/Case-Shiller de març ha repuntat un 2,7% en taxa interanual, lleugerament per sota del 2,6% esperat. Es tracta de la pujada més baixa des de 2012. A més, falta per publicar la confiança del consumidor i l'índex manufacturer de la Fed de Dallas.

A l'escena empresarial, Alibaba, el gegant xinès del comerç electrònic que va debutar a la Borsa de Nova York el 2014, busca un segon salt al parquet a la Borsa de Hong Kong, on podria aixecar uns 20.000 milions de dòlars, xifra que suposaria la major col·locació d'accions ja cotitzades dels últims set anys i la sisena major transacció d'aquest tipus en tota la història.

ANÀLISI TÈCNICA I ALTRES MERCATS

"Just en aquest moment tenim el Nasdaq 100 i l'S&P 500 en plena zona de suport, a la línia clavicular d'una potencial formació d'implicacions baixistes en 'cap i espatlles'", explica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Al Nasdaq 100, el suport que ha d'aguantar perquè no es confirmi aquesta figura baixista és el de 7.300 punts, i en el cas de l'S&P 500 el suport es troba als 2.800 punts. Si aquests suports es trenquen, el Nasdaq 100 té recorregut baixista fins als 6.800 punts i l'S&P, fins als 2.650 punts, "una caiguda addicional propera al 6-7% com a mínim", indica Rodríguez.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 1%, fins als 59,26 dòlars. A més, l'euro es deprecia un 0,04%, fins als 1,1189 dòlars. Finalment, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,29%, la del bo a 2 anys fins al 2,15% i la del bo a 3 mesos fins al 2,34%.

Noticias relacionadas

contador