trader-operando-wall-street
Reuters
39.872,99
  • -
  • -

Wall Street registra lleugeres pujades del 0,3% pendent de l'evolució de la guerra comercial entre la Xina i els Estats Units. El secretari del Tresor nord-americà, Steven Mnuchin, ha anunciat que les converses entre les dues majors economies del món es reprendran d'aquí a dues setmanes a Washington, la qual cosa ha estat ben rebuda pel mercat.

Al front econòmic, l'índex Case-Shiller de preus d'habitatge ha repuntat un 2% fins al juliol en taxa interanual, per sota del 2,2% esperat. Falten per publicar-se la confiança del consumidor i l'índex manufacturer de la Fed de Richmond.

En altres notícies d'interès, el Tribunal Suprem del Regne Unit ha considerat que la suspensió del Parlament britànic forçada pel primer ministre, Boris Johnson, és il·legal si "evita que el Parlament exerceixi les seves funcions constitucionals". Així mateix, considera que el govern "no ha justificat el tancament prolongat". Després d'aquesta decisió, la lliura s'aprecia un 0,4%, fins als 1,2480 dòlars.

Als EUA, continua la polèmica per les suposades pressions de Donald Trump al president d'Ucraïna perquè investigués el fill de Joe Biden, exvicepresident amb Barack Obama i el seu major rival en el Partit Demòcrata en les eleccions de l'any que ve. Trump també serà notícia perquè té previst demanar un augment de les sancions a l'Iran durant la seva intervenció en l'Assemblea de les Nacions Unides.

ACTUALITAT EMPRESARIAL

A nivell empresarial, Facebook ha anunciat la compra de l'empresa emergent CTRL-labs sense fer públic el muntant de l'operació. CTRL-labs explora maneres de comunicació utilitzant senyals cerebrals.

En negatiu, les accions de BlackBerry es desplomen un 14% després que la companyia hagi publicat resultats per sota del que s'esperava.

ALTRES MERCATS

A altres mercats, el petroli West Texas cau un 1%, fins als 58,05 dòlars, després de tancar la setmana amb una pujada del 7%. La resposta dels EUA als atacs a les instal·lacions petrolíferes de l'Aràbia Saudita ha estat enviar més tropes al país àrab, així que de moment es descarta el pitjor escenari per als mercats, que seria una intervenció militar.

En qualsevol cas, la prima de risc de l''or negre' ha ressuscitat i els analistes calculen que pot oscil·lar entre 5 i 10 dòlars per barril, sobretot pel risc per al subministrament global. En qualsevol cas, els experts de Julius Baer assenyalen que només un petroli per sobre de 80 dòlars provocaria un xoc inflacionista en les economies occidentals.

A més, l'euro s'aprecia un 0,1%, fins als 1,1003 dòlars. I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es manté a l'1,7%, mentre el rendiment del bo a 2 anys se situa a l'1,67% i el del bo a 3 mesos avança a l'1,91%.

Noticias relacionadas

contador