trumpguerracomchina

Wall Street registra guanys moderats del 0,2% després que l'Administració Trump hagués imposat nous aranzels a la Xina. No obstant això, la resposta del gegant asiàtic, aplicant nous aranzels als EUA, ha provocat certa incertesa al mercat.

  • 37.903,29
  • -

El president nord-americà, en un comunicat en què va anunciar la nova ronda de tarifes, ha advertit que si la Xina pren represàlies contra els agricultors o indústries nord-americans, "immediatament buscarem la fase tres, que són aranzels sobre importacions addicionals per aproximadament 267.000 milions de dòlars". Els nous impostos se sumen als 50.000 milions ja en vigor en exportacions mútues.

La recaptació dels aranzels de la llista llargament anticipada començarà el 24 de setembre però la taxa s'incrementarà a un 25% per a finals del 2018, cosa que permet a les companyies nord-americanes un temps per ajustar les seves cadenes de subministraments a altres països, segons un funcionari d’alt rang del Govern.

El secretari de Comerç, Wilbur Ross, ha afirmat que aquests nous aranzels busquen modificar l'actitud de la Xina i igualar les condicions del terreny de joc comercial per a les companyies nord-americanes presents. A més, ha assegurat al CNBC que "la Xina no té munició" per prendre represàlies.

No obstant això, el Govern de Pequín ha anunciat que imposarà nous aranzels a exportacions nord-americanes per valor de 60.000 milions de dòlars a partir del 24 de setembre.

Al mercat de matèries primeres, el petroli puja amb força després d'aquest nou episodi de la guerra comercial. A això, s'ha sumat l'actitud de l'Aràbia Saudita, que afirma estar còmode amb el barril de Brent per sobre dels 80 dòlars. En el cas del West Texas, referència als EUA, el cru puja un 1,4% fins als 69,88 dòlars per barril.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,23% respecte al dòlar, fins als 1,1712. Finalment, al mercat de deute, la rendibilitat del bo del Tresor a 10 anys repunta fins al 3,014%, màxims des del maig.

ÀSIA I EUROPA ES TENYEIXEN DE VERD

El Vell Continent cotitza amb guanys aquest dimarts en cinc de les seves principals índexs (IBEX 35 +0,13%, CAC 40 +0,22%, DAX 30 +0,17%, FTSE 100 +0,12% i PSI 20 +0,67%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX va a per la setena jornada consecutiva en verd.

A Àsia, les borses xineses han ignorat els aranzels de Trump alces després de l'anunci d'un 1,82% a Xangai i de l’1,50% a Shenzhen, mentre Hong Kong ha acabat amb una pujada del 0,53%. El Nikkei Japonès ha iniciat la setmana aquest dimarts, després del descans de dilluns i ha rubricat la jornada amb una alça de l'1,41%, després d'assolir un màxim de set mesos i mig.

A la resta del continent, el Kospi sud-coreà avança un 0,26% i Tailàndia ho fa un 0,37%. Malàisia (-0,53%) tanca en vermell, igual que l’ASX200 australià (-0,38%).

Noticias relacionadas

contador