ep un signola calle wall streetfrentela bolsavaloresnueva york
LUCAS JACKSON - Archivo
38.239,66
  • -
  • -

Wall Street registra suaus compres al començament de la 'supersetmana' dels bancs centrals, entre ells, la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), que dimecres publicarà el seu comunicat sobre política monetària.

Dins del front empresarial, Pfizer ha anunciat la compra d'Array Biopharma en una operació valorada en 10.644 milions de dòlars.

De tornada a la reunió de la Fed, el mercat espera que el banc central nord-americà mantingui sense canvis els tipus d'interès en el seu partit d'aquesta setmana, però que deixi oberta la porta a una retallada durant els propers mesos si cal. Els experts consultats per CNBC esperen que la Fed abaixi els tipus el juliol o setembre.

A més, Donald Trump ha assenyalat aquest cap de setmana que si no és reelegit el 2020 tindrà lloc "un crac borsari com mai abans vist".

En matèria de dades macro, aquest dilluns s'ha publicat l'índex Empire State manufacturer de juny, que ha baixat de manera inesperada fins a -8,6 (la previsió era un descens molt menor fins a 10 des de 17,8).

Des de Pantheon Macroeconomics, comenten que la dada és "horrible", però asseguren que "probablement és una resposta temporal" a l'amenaça aranzelària de Donald Trump a Mèxic que finalment no va ser aplicada. Falta per publicar l'índex NAHB de confiança del mercat immobiliari del mes de juny.

Al front comercial, les mirades continuen posades també sobre la cimera del G-20 que se celebrarà entre el 28 i el 29 de juny a Osaka, Japó. Allà s'espera que Donald Trump i Xi Jinping es tornin a veure les cares, encara que la trobada encara no ha estat confirmat. El dirigent nord-americà ha amenaçat amb imposar aranzels sobre altres 300.000 milions de dòlars en importacions xineses si la reunió no se celebra.

En altres mercats, el petroli West Texas cau un 0,9%, fins als 52,05 dòlars. Per la seva banda, l'euro s'aprecia un 0,26%, fins als 1,1234 dòlars. A més, la rendibilitat del bo nord-americà a deu anys repunta fins al 2,09% i es manté per sota de la del bo a tres mesos, que es manté al 2,17%.

Noticias relacionadas

contador