donald-trump 20190212111609

El secretari de Comerç nord-americà, Will Ross, ha minimitzat la possibilitat que els Estats Units i la Xina arribin a un acord durant la reunió del G20 a Osaka, entre els dies 28 i 29 de juny, en la qual s'espera la presència de Donald Trump i del president xinès, Xi Jinping.

En declaracions a la CNBC, Ross ha afirmat que el G-20 no és un lloc "on es vagi a negociar un acord de 2.500 pàgines", i ha afegit que "pot haver-hi un acord sobre el camí a seguir, però això és el més lluny que podem esperar que s'arribi".

Will Ross també ha indicat que Washington està disposat a aplicar aranzels a les importacions d'automòbils per tal de pressionar els fabricants d'automòbils estrangers perquè fabriquin en sòl nord-americà.

"El mercat nord-americà és el més saludable del món en aquest moment. El mercat xinès s'ha estat enfonsant i el mercat europeu també s'està trontollant", ha afirmat.

"Al mercat nord-americà, els cotxes grans són els que millor es venen, i aquests són els cotxes amb més marge de benefici, de manera que hi ha una gran lògica, independentment de les accions que prenguem a l'àmbit comercial, per a una major inversió de capital per part dels fabricants estrangers als EUA. Només estem accelerant això amb els aranzels potencials", explica.

Ross ha afirmat també que l'aplicació de la llei és l'element més important de qualsevol acord potencial entre les dues economies més grans del món.

"Probablement farem un tracte però, si no ho fem, el president estarà perfectament content amb la idea de continuar amb els moviments aranzelaris que ja hem anunciat, així com amb la imposició dels nous que s'han suspès temporalment", ha advertit Ross.

Noticias relacionadas

contador