wall street finit dans le rouge les resultats et la fed inquietent

Wall Street cotitza amb suaus pujades aquest dimecres després dels guanys de dimarts i a l'espera de la decisió de tipus de la Reserva Federal (Fed) i les paraules del president de l'organisme, Jerome Powell.

  • 38.460,92
  • -

Al contrari del que ha passat amb reunions anteriors, quan el mercat tenia clar com havia de ser la pujada de les taxes, aquest conclave monetari s'ha convertit en un dels més importants dels últims temps i dels que més dubtes suscita a causa de la inesperada crisi bancària.

L'eina FedWatch de CME atorga una probabilitat del 87,8% que el banc central nord-americà executi una alça de 25 punts bàsics (pb), mentre que la possibilitat que hi hagi una pausa se situa al 15%.

"Una pujada de tipus de 25 pb segueix semblant el resultat més probable", reconeix Michael Hewson, director d'anàlisi de CMC Markets a Londres.

"Una pausa (a les pujades de tipus) té el potencial de ser inquietant atesos els recents comentaris de Powell als legisladors nord-americans que van mostrar que la Fed està cada cop més preocupada per l'augment dels preus. Fins i tot amb l'agitació causada pels esdeveniments recents, és poc probable que l'opinió sobre els preus rígids hagi canviat molt, atesa la solidesa d'algunes de les xifres econòmiques recents", afegeix l'expert.

Per Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Banc Swissquote, la Fed també hauria de pujar les taxes en 25 pb. "Ningú sap realment quina importància donarà la Fed a l'última tensió bancària que, en realitat, va resultar en un repunt al balanç de la Fed a causa de la liquiditat addicional, però que també va endurir dràsticament les condicions financeres", indica.

L'opció d'"aixecar el peu de l'accelerador" seria mal considerada pel mercat, segons destaca la majoria dels experts, ja que podria desfermar el pànic "en pensar que la Fed sap una cosa que ells desconeixen sobre l'estat real del sector bancari nord-americà", afirmen des de Link Securities.

A banda del comunicat del FOMC, els inversors també estaran molt atents a la roda de premsa posterior del president de la Fed, Jerome Powell, que segurament llançarà un missatge de suport al sector bancari.

"La manera com Powell manegi les expectatives del mercat a la seva conferència de premsa, especialment pel que fa la manera de com els esdeveniments han afectat la decisió d'avui, serà tan important com la decisió mateixa", valora Hewson.

Així mateix, el focus se centrarà en l'orientació de la Fed sobre moviments futurs en què el banc central busca un equilibri entre assegurar l'estabilitat financera i lluitar contra les pressions inflacionistes encara massa altes.

A l'actualitat empresarial, Nike ha presentat els seus resultats per al tercer trimestre del seu any fiscal 2023, i en l'acumulat dels primers nou mesos de l'exercici ha registrat un benefici net de 4.039 milions de dòlars, xifra que suposa un descens del 12% des dels guanys de 4.607 milions registrats durant el mateix període del curs passat. Els inversors no han acollit amb optimisme aquestes xifres, i els títols de la companyia cauen a prop d'un 2% a la sessió.

ANÀLISI TÈCNICA

Després de les darreres pujades, l'S&P 500 ha aconseguit subjectar-se al voltant del suport dels 3.800 punts i ha pujat per sobre de la mitjana de 200 sessions, segons explica César Nuez, analista tècnic de Bolsamanía.

"El primer nivell de resistència es troba als 4.078 punts. La superació d'aquest nivell de preus ens faria pensar en una extensió de les pujades fins al nivell dels 4.200 punts. Aquest és el nivell clau la superació del qual ens confirmaria una millora substancial de la seva sèrie de preus. La resistència clau per confirmar un canvi de tendència és als 4.325 punts. Només amb la superació d'aquests preus tornaria a la senda alcista", analitza Nuez.

ALTRES MERCATS

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,29% (69,89 dòlars) i el Brent guanya un 0,28% (75,56 dòlars). Per part seva, l'euro s'aprecia un 0,14% (1,0782 dòlars), i l'unça d'or guanya un 0,12% (1.943 dòlars).

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 3,602%. Per part seva, el bitcoin avança un 0,54% (28.423 dòlars).

Noticias relacionadas

contador